Notes de premsa

Velèctric arriba a la 3a edició amb Reus com a referent en mobilitat elèctrica

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 21/05/2018
Imatge presentació
Imatge presentació

“Velèctric” la mostra del vehicle elèctric i híbrid de Reus arriba els dies 25 i 26 de maig a la seva tercera edició amb la ciutat consolidada com a referent en l’aposta municipal per la mobilitat elèctrica. La regidoria de Medi Ambient i Ocupació, els concessionaris de cotxes i empreses vinculades a la mobilitat elèctrica tornen a sumar esforços per acostar a la ciutadania els vehicles menys contaminants.

La mostra es durà a terme a la plaça de la Llibertat, en el marc de les accions que l’Ajuntament desenvolupa per promoure la mobilitat sostenible a la ciutat. El Velèctric estarà obert divendres, de 17:30 a 21:00h, i dissabte de 10:30 a 14:00 i de 18:00 a 21:00h. La inauguració oficial serà el divendres a les 19.00h. La iniciativa pretén donar a conèixer les possibilitats i els avenços tecnològics dels vehicles amb energies alternatives al carburant fòssil i que no emeten gasos contaminants i C02, ni sorolls mentre circulen.

La mostra compta enguany amb 18 expositors, 7 dels quals no han participat en les edicions anteriors. Els visitants podran provar diferents modalitats de vehicles elèctrics, híbrids, o que utlitzen el gas com a combustible.

Actualment hi ha confirmats 14 models (18 vehicles) que estaran disponibles pel test-drive: : Toyota Yaris 100h, Toyota Auris 14h, Toyota C HR, Toyota Rav4 200h, Lexus CT 200h, Lexus IS 300h, Lexus NX 300h, Renault Zoe, Renault Kangoo, Nissan Leaf, Citröen C-Zero, Seat Ibiza, Seat Leon, i Smart. Per apuntar-se cal omplir un formulari que està disponible a la web reus.cat/velectric o bé al perfil de Velèctric a Facebook. Els visitants a la mostra també poden informar-se dels seus avantatges d’aquest tipus de mobilitat. En aquest sentit, Velèctric comptarà també amb un espai per xerrades dirigides al públic i un espai amb activitats infantils.

D'altra banda, adreçat als infants, es muntarà un circuït gegant de 8x4 metres de cotxes radiocontrol GT; i una lona gengant per a dibuixar la idea que tenen del vehicles del futur. L’activitat està oberta de manera gratuïta durant els horaris de la mostra.

Pel que fa a les activitats de difusió, Etecnic oferirà el dissabte a les 11:30h la xerrada "La mobilitat elèctrica avui i solucions per la recàrrega del vehicle", sobre què cal fer per tal de posar un carregador en un aparcament particular o de la comunitat de veïns. Els expositors i les marques presents a la tercera edició del Velèctric són:

 • Autoforum: Toyota
 • Autoforum Premium: Lexus
 • Sideco S.A: Iveco
 • Autoxandri: Renault
 • Oliva Motor: BMW
 • Bormar Motos: Motos Elèctriques Kymco
 • Nikko Center: Nissan
 • Multicar: Cotxe sense carnet
 • Autolica Tarragona: Mercedes / Smart
 • Tarrauto: Citroën
 • Pasmon: Scutum
 • Triaverd: Diversos vehicles 
 • Patinets.cat: Patinets electrics 
 • Norauto Reus 
 • Etecnic: Projectes mobilitat sostenible
 • Joaquim Oliva: Peugeot
 • Baycar: Seat
 • Cicles Masvi

Reus, referent en mobilitat elèctrica
Reus disposa de 20 estacions de recàrrega, ubicades en 11 punts de la ciutat: als 8 pàrquings municipals i 3 de superfície, a la plaça de la Llibertat, a l’àrea de zona blava de la Riera Miró i un ubicat davant de l'Edifici Tecnoparc, on hi ha el viver d'empreses tecnològiques i les instal·lacions de firaReus. La darrera s’ha instal·lat al Pavelló Olímpic Municipal: i enguany està previst instal·lar dos nous punts més, a la zona de l’estació de trens, i a l’avinguda de Països Catalans, a la cruïlla amb el carrer de l’Argentera.

L’aposta municipal per la mobilitat elèctrica també hi és per la via de les bonificacions. La càrrega a la xarxa municipal és gratuïta, i els vehicles elèctrics aparquen amb un descompte del 50% als pàrquings municipals. Enguany continua vigent la bonificació del 75% de l’impost de vehicles per a vehicles elèctrics. En el cas de vehicles híbrids, el descompte és del 75% el 1r any i del 65% la resta. Segons dades municipals, el 2017 es van beneficiar de les bonificacions 33 vehicles elèctrics i 84 vehicles híbrids.

Imatge presentació
Imatge presentació

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.