Notes de premsa

Vuit xerrades científiques centren els actes de la Nit Europea de la Recerca a Reus

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 15/09/2021
Presentació Nit de la Recerca

Les xerrades divulgatives “Recerca pel canvi” arriben aquest divendres a Cal Massó de Reus en un dels primers actes de la Nit Europea de la Recerca a les comarques de Tarragona. Es tracta d’un esdeveniment que compta amb la participació d’investigadores i investigadors de l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili -institució que coordina aquest esdeveniment-,  la Universitat Rovira i Virgili, l’Institut Català d’Investigació Química i l’Institut de Paleocologia Humana i Evolució Social. Les xerrades compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Reus, a través de la Regidoria de Salut i Ciutadania.

L’activitat s’havia de fer inicialment a la plaça de la Patacada però es trasllada a Cal Massó per les previsions meteorològiques.

Aquestes són les xerrades que es podran seguir aquest divendres a partir de les 19:00 h.

  • "El turisme com a motor d'exclusió social", a càrrec de Antonio Paolo Russo, investigador del Departament de Geografia de la URV.
  • "El paper del greix corporal en el càncer de mama", a càrrec de Sandra Guaita Esteruelas, investigadora de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili i professora associada de la URV.
  • "Les dones a la prehistòria", a càrrec de Marina Lozano Ruiz, investigadora de l'Institut de Paleoecologia Humana i Evolució Social - Centres de Recerca de Catalunya (CERCA) i professora associada de la URV,
  • "L'estil de vida modern pot provocar dolor muscular", a càrrec de Manel Santafé Martínez, investigador del Departament de Ciències Mèdiques Bàsiques de la URV.
  • "Com ha canviat l'atenció sanitària catalana després de la pandèmia?", a càrrec de Serena Brigidi, investigadora del Departament d'Antropologia, Filosofia i Treball Social.
  • "Diòxid de carboni, l'or negre del segle XXI", a càrrec de Federico Dattila, investigador de l'Institut Català d'Investigació Química - Institut de Ciència i Tecnologia de Barcelona (BIST).
  • "Els rescats en espais naturals en temps de la covid-19", a càrrec d’Òscar Saladié Borraz, investigador del Departament de Geografia de la URV.
  • "Per què envellim i emmalaltim? Apunts sobre evolució", a càrrec de Gerard Muntané Medina, investigador de l'Hospital Universitari Institut Pere Mata, Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV-URV).

L’acte estarà presentat i moderat per Núria Ruiz, divulgadora i investigadora del Departament de Química Física i Inorgànica de la URV.

Tota la informació: http://tarragona.nitdelarecerca.cat/xerrades-reus

Divulgació ciutadana
Des de fa quatre anys la Universitat Rovira i Virgili coordina el node de Tarragona les activitats de la Nit Europea de la Recerca a Catalunya, juntament amb l’Institut Català d’Arqueologia Clàssica (ICAC), l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ), l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili (IISPV) i l’Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES).

Els objectius d’aquesta activitat són promoure el reconeixement públic de la comunitat investigadora, donar a conèixer la importància de la seva feina per la societat, evidenciar que la recerca, en totes les seves disciplines, és fascinant, i explicar i mostrar la recerca i les investigadores i investigadors que hi ha al darrere.

Presentació Nit de la Recerca
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.