Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
Data Actual
Actes Programats

22è Sopar Solidari per Nicaragua

22è Sopar Solidari per Nicaragua

A les 20:15h presentació del projecte de beques d’AQUN i a les 20:45h Xerrada-debat: “Organitzacions econòmiques internacionals que generen pobresa” a càrrec d'Arcadi Oliveres (activista i economista). I a les 22.00h: sopar amb productes típics de Nicaragua: arròs amb frijoles, “carne desmenuzada”, vi ecològic i de proximitat i postres de les nostres comarques. I després del sopar: Actuació musical a càrrec del grup de músics cubans “SON2”.

Activitats permanents: Punt de venda de productes de Comerç Just i de llibres solidaris, d’economia i de Nicaragua.

 AQUN (Associació Quinchos Universitaris de Nicaragua) és l'entitat que organitza el Sopar amb el suport de la Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals

Projecte d’agermanament amb Nicaragua.

Programa de beques per accedir a la Universitat

On ubiquem el projecte?

El projecte l’ubiquem a l’escola Quincho Barrilete que està situada al barri popular de San Judas, a Managua. Es tracta d’un centre educatiu que escolaritza a nens i nenes i adolescents que són treballadors del carrer.

Aquest es veuen obligats a treballar al carrer, a vendre qualsevol cosa per poder viure ell i les seves famílies.

L’escola Quicho Barrilete l’inicià un grup juvenil cristià del mateix barri l’any 1980, recolzat pel Ministeri d’Educació del govern Sandinista.

Actualment l’escola ofereix estudis de primària i secundària a un total de 900 nens i joves degut a l’alt nivell d’atur i injustícia social que pateix aquest país.

Quan sorgeix el projecte?

L’any 1995 sorgeix la iniciativa del projecte d’agermanament Catalunya-Nicaragua per a l’accés de joves del carrer a la Universitat entre l’escola Quincho Barrilete i Setem Catalunya.

Des de l’any 2010 el projecte de beques s’ha assumit des de l’associació AQUN, formada per les famílies que recolzen els estudiants universitaris.

Per què?

Perquè es va comprovar en el transcurs del treball educatiu que un cop finalitzats els estudis secundaris els nois i noies no podien accedir a la Universitat degut a la situació d’extrema pobresa.

Qui el coordina?

El projecte està coordinat per l’associació AQUN i l’escola Quincho Barrilete on es fa un treball conjunt, respectuós i solidari.

Més informació: [email protected] o al facebookAssociació Quinchos Universitaris Nicaragua

 

PREU

10€ i menors de 12 anys gratuïtON

Centre Cívic Migjorn

Riera de l'Escorial, 24

Com arribar-hi


QUAN

el 06/03/2020

a les 20:00h

LOCALITZACIÓ

Et pot interessar...

Webinar - Nous escenaris de canvis i incertesa: generar valor amb l'equip humàE
Altres

Webinar - Nous escenaris de canvis i incertesa: generar valor amb l'equip humà

Seminari web que té per objectiu enfortir els recursos i les capacitats de les empreses perquè recuperin l'activitat i garanteixin la seva viabilitat a llarg termini, després de l'impacte de la Covid19. S'adreça a persones empresàries o directives que es plantegen reformular tots o alguns dels...

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.