Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Data Actual
Actes Programats

24è Sopar Solidari per Nicaragua

24è Sopar Solidari per Nicaragua

L'Associació AQUN (Quinchos Universitaris de Nicaragua) amb la col·laboració de la Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Gdenerals de l'Ajuntament de Reus organitza el 24è Sopar Solidari per Nicaragua.

Els actes programats son:

20.15h.- Presentació de l’Associació AQUN

20.45h.- Xerrada "Pau. El valor de la vida als nostres dies" a càrrec de Jordi Armadans, politòleg, periodista i activista per la pau.

22h.- Sopar típic de Nicaragua (arròs amb frijoles i “carne desmenuzada”), postres de proximitat: avellanes i galetes mimoses.

Activitats permanents:

Punt de venda de productes de Comerç Just

Punt de venda de llibres solidaris i també el llibre de Jordi Armadans 

 

Projecte d’agermanament amb Nicaragua.

Programa de beques per accedir a la Universitat

 

On ubiquem el projecte?

El projecte l’ubiquem a l’escola Quincho Barrilete que està situada al barri popular de San Judas, a Managua. Es tracta d’un centre educatiu que escolaritza a nens i nenes i adolescents que són treballadors del carrer.

Aquest es veuen obligats a treballar al carrer, a vendre qualsevol cosa per poder viure ell i les seves famílies.

L’escola Quincho Barrilete l’inicià un grup juvenil cristià del mateix barri l’any 1980, recolzat pel Ministeri d’Educació del govern Sandinista.

Actualment l’escola ofereix estudis de primària i secundària a un total de 900 nens i joves degut a l’alt nivell d’atur i injustícia social que pateix aquest país.

Quan sorgeix el projecte?

L’any 1995 sorgeix la iniciativa del projecte d’agermanament Catalunya-Nicaragua per a l’accés de joves del carrer a la Universitat entre l’escola Quincho Barrilete i Setem Catalunya.

Des de l’any 2010 el projecte de beques s’assumeix des de l’associació AQUN, formada per les famílies que recolzen els estudiants universitaris.

Per què?

Perquè es va comprovar  en el transcurs del treball educatiu que un cop finalitzats els estudis secundaris els nois i noies no podien accedir a la Universitat degut a la situació d’extrema pobresa.

Qui el coordina?

El projecte està coordinat per l’associació AQUN i l’escola Quincho Barrilete on es fa un treball conjunt, respectuós i solidari.

Més informació: [email protected]

PREU

15€ i menors de 12 anys gratuïtON

Centre Cívic Migjorn

Riera de l'Escorial, 24

Com arribar-hi


QUAN

el 24/02/2023

a les 20:15h

LOCALITZACIÓ

Et pot interessar...

SomniuE
Arts escèniques

Somniu

SomniuEspectacle de dansa i teatreAquesta nit he somiat que em despertava amb ganes de ser... i això he fet. Ara somio despert!SomNiu és un espectacle de teatre/dansa creat a la ciutat de Reus amb artistes locals i que pretén reforçar la creació artística del territori i per al territori.El...

On: Teatre Fortuny

Donar a la causaE
Arts escèniques

Donar a la causa

Donar a la causaCicle Grans MestresMise-en-place que posa contra les cordes els mètodes poc ortodoxos que segueixen la majoria de partits polítics tradicionals a l'hora de recaptar fons i acceptar donacions per a finançar-se. Intèrprets: ARNAU PUIG, resta de repartiment en curs.Tradaptació...

On: Teatre Fortuny

Ràbia ( o com l'11-S va canviar el món)E
Arts escèniques

Ràbia ( o com l'11-S va canviar el món)

Ràbia (O com l'11-S va canviar el món)Cicle Grans MestresRàbia -o com va canviar el món a partir de l'11-S- es presenta com una radiografia de la societat americana post-atemptat del World Trade Center. Una visió heterodoxa i polèmica del fet que va canviar la manera d'entendre la seguretat i...

On: Teatre Fortuny

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.