Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
Data Actual
Actes Programats

Dia Mundial de les Persones Refugiades: Documental "Fugir per estimar i ser. Asil i resistència LGBTI del Marroc a Barcelona"

Dia Mundial de les Persones Refugiades: Documental

Al Marroc es criminalitzen les persones homosexuals i es persegueixen les persones trans amb penes de multa i de presó. Moltes d'elles resisteixen, però d'altres es veuen forçades a demanar protecció internacional. Les qui enceten aquest llarg periple legal, però, no troben una situació fàcil, ja que continuen patint discriminacions i homofòbia.

El Codi Penal marroquí considera “relacions impúdiques o contra natura” les relacions entre persones del mateix sexe i les penalitza amb penes de 6 mesos a 3 anys de presó. La comunitat gai, lesbiana i trans d’aquest país s’enfronta a vulneracions de drets i violències no només provinents de la llei sinó també per part de la família, la policia o els mitjans de comunicació. Algunes persones de la comunitat LGBTI resisteixen des de la clandestinitat, mentre d’altres només veuen l’asil com a sortida.

Per fugir, algunes proven d’entrar a Europa per Ceuta. Allà, però, les persones que sol·liciten asil queden retingudes al Centre d’Estada Temporal d’Immigrants (CETI) més d’un any, esperant ser enviades a diferents punts de la península.

En general, l’asil de les persones LGBTI a l’Estat espanyol no sempre és fàcil, ja que el procés legal que han de superar per obtenir la protecció internacional sol ser lent i l’índex de denegació de sol·licituds és elevat. A més, un cop arribades al seu destí, aquestes persones poden continuar vivint situacions de discriminacions racistes i homòfobes.

Amb motiu del Dia Mundial de les Persones Refugiades, la Directa obre al públic aquest documental, elaborat pels periodistes de la Directa Víctor Yustres, Sònia Calvó i Victòria Oliveres, en col·laboració amb la Comissió Catalana d’Ajuda al Refugiat (CCAR) i el Servei Civil Internacional (SCI) de Catalunya.

 

Nike Air Force 1 Shadow Pale Ivory/Celestial Gold-Tropical Twist

QUAN

el 18/06/2020

a les 17:30h

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.