Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
Data Actual
Actes Programats

El Documental del Mes "Bobbi Jene"

El Documental del Mes

Aquest març arriba Bobbi Jene, la sorprenent història de la prestigiosa ballarina Bobbi Jene Smith que pren la decisió d’iniciar el seu camí en solitari com a artista, deixant enrere la seva vida tal com la coneixia. La directora danesa Elvira Lind explora les profunditats d’una artista que no ha sentit mai por de mostrar la seva vulnerabilitat i que, a la vegada, es manté forta i independent davant dels reptes que es planteja. Una pel·lícula que va guanyar tres premis a l’última edició del Tribeca Film Festival, entre ells, el de Millor Documental.

Bobbi Jene Smith és una ballarina americana de renom que ha crescut com a professional a Israel, dins de la companya de dansa Batsheva que lidera el carismàtic coreògraf Ohad Naharin, creador del mètode “Gaga”. Després de 10 anys d’èxit i fama, la prestigiosa ballarina pren la difícil decisió de tornar als Estats Units, per iniciar així una nova fase de la seva carrera professional i treballar de forma independent. Amb 30 anys i bojament enamorada de l’Or, un jove ballarí israelià, haurà d’afrontar el dilema d’abandonar la zona de confort i acceptar les inevitables conseqüències que comporta l’ambició. Tot amb l’objectiu de lluitar pel seu art en solitari, que esdevindrà més personal i trencador que mai. El nou entorn de la ciutat de Nova York, lluny d’aturar-la, farà aflorar en ella tota la seva creativitat, i s’imposarà a l’escena de la metròpoli amb una peça intensa, catàrtica i violenta que posarà a prova el seu propi llindar del dolor i la seva resistència emocional.

El meu cos és com un recipient; una càpsula del temps on hi guardo tot el meu amor, esperances, fatigues, tristesa, plaer, pors i daltabaixos. Aquesta pel·lícula és com un cos que tot el que guarda es transforma en un ball.” Bobbi Jene esdevindrà un referent de la dansa contemporània, que portarà un pas més enllà l’estil “Gaga” del seu antic professor i s’exposarà davant de la crítica amb una obra que suposarà per a ella un gran salt al buit.

Bobbi Jene és una història d’art, ambició, relacions a distància i la lluita per trobar un estil propi. El retrat íntim d’una ballarina que pretén assolir el clímax de la seva creativitat. Una pel·lícula que explora les profunditats de l’ànima d’una artista amb una sensibilitat excepcional. Serà capaç de deixar enrere la seva vida per crear la seva gran obra?

"L’emoció que l’artista dedica al seu ofici ofereix un estat de gràcia sublim" – Ally Johnson, The Playlist

"La proximitat i la intimitat que aconsegueix la directora va més enllà de la història personal de Bobbi Jene com a ballarina" – Gregg Kilday, The Hollywood Reporter


Fitxa tècnica

Dinamarca, Suècia (2017). 94 minuts. V.O. en anglès subtitulat en català.

Direcció: Elvira Lind

Producció: Julie Leerskov, Sara Stockmann

Coproducció: Mathilde Dedye

Fotografia: Elvira Lind

Edició: Adam Nielsen

Música: Uno Helmersson

So: Martin Sandström

Distribució: DocsBarcelona Distribution

 

Premis i festivals

Premi a Millor Documental, Millor Edició i Millor Fotografia. Tribeca Film Festival – EUA, 2017

Premi del Jurat Jove. CinéDOC-Tblisi – Geòrgia, 2018

2n Premi. DokuBaku IDFF – Azerbaidjan, 2018

Secció Oficial. DocsBarcelona – Espanya, 2018

Melbourne IFF – Austràlia, 2017

DocAviv – Israel, 2017

HotDocs – Canadà, 2017

Secció Grand Angle. Visions de Réel – Suïssa, 2017

 

La directora

Nascuda l’any 1981 a Copenhaguen, Elvira Lind es va graduar l’any 2006 a la CityVarsity School of Media and Creative Arts a Ciutat del Cap. És especialitzada en cinema documental, i s’ha passat els últims 10 anys treballant en tots els àmbits de la producció en projectes internacionals. L’any 2014 va estrenar el seu primer llargmetratge documental, Songs for Alexis, que es va estrenar a IDFA, Doc New York i CPH: DOX, entre altres festivals. Bobbi Jene és la seva segona pel·lícula documental.


ON

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Plaça de Ramon Amigó, 1

Com arribar-hi


QUAN

el 19/03/2019

a les 19:00h

VIDEO

LOCALITZACIÓ

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Plaça de Ramon Amigó, 1,

Tel. 977 010 665

http://cimir.reus.cat/

[email protected]

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.