Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
Data Actual
Actes Programats

El Documental del Mes · "Push"

El Documental del Mes ·

Els preus de l’habitatge s’estan disparant a les ciutats de tot el món. En canvi, els ingressos dels seus habitants, no. L’habitatge és un dret fonamental recollit a la Declaració Universal dels Drets Humans, una condició sine qua non per a una vida segura i saludable, però a les ciutats de tot el món tenir un lloc on viure és cada cop més difícil. Qui en són els responsables? Quins són els factors que fan de l’accés a l’habitatge un dels problemes més urgents a escala mundial?

A través de Laila Farha, relatora especial en habitatge de l’ONU, la pel·lícula ens mostra com la gentrificació s’ha convertit en un fenomen global: Toronto, Berlín, Estocolm, Seül, Londres o Barcelona, són alguns dels exemples que mostren l’abast i la magnitud del problema de la crisi de l’habitatge. Les converses amb personalitats de l’àmbit polític com Ada Colau, la reputada sociòloga Saskia Sassen, l’economista Joseph Stiglitz o el periodista italià autor de Gomorra Roberto Saviano, donen una visió global sobre com s’ha arribat a aquesta situació i quines opcions tenen els governs locals per revertir-la o pal·liar-la.

Però com es pot qüestionar un dels sectors més opacs del món? El sector immobiliari representa un mercat molt atractiu per a la inversió de capitals que tracten els edificis com a actius financers per extreure’n tot el profit possible. “Hi ha una gran diferència entre l’habitatge com a mercaderia i l’or com a mercaderia. L’or no és un dret fonamental, l’habitatge sí”, afirma Farha que creu que, si realment volem fer un canvi per assegurar que tot tipus de persones tinguin lloc en una mateixa ciutat, hem de ser capaços de responsabilitzar algú del que està succeint.

Push revela els secrets més foscos de l’entramat mundial de l’especulació immobiliària i urbanística, i com les ciutats són cada cop més inaccessibles per viure-hi en un context de crisi creixent que ens afecta a tots. Tal com afirma Saskia Sassen, “això no és només gentrificació, es tracta d’un monstre molt més gran”. Una reflexió en què evidencia el conflicte entre el dret fonamental de l’habitatge i els beneficis del capitalisme financer.


ON

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Plaça de Ramon Amigó, 1

Com arribar-hi


QUAN

el 15/10/2019

a les 19:00h

LOCALITZACIÓ

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Plaça de Ramon Amigó, 1,

Tel. 977 010 665

http://cimir.reus.cat/

[email protected]

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.