Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
Data Actual
Actes Programats

Els drets humans a les polítiques sectorials municipals

Els drets humans a les polítiques sectorials municipals

En el marc de les activitats que es realitzen pel Dia Internacional dels Drets Humans (10 de desembre), el dimecres, 9 de desembre, es farà la presentació pública, a través del canal de youtube del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament (FCCD), de l'estudi "Avaluació de la Integració de l'Enfocament Basat en Drets Humans (EBDH) en les polítiques locals de cooperació al desenvolupament i en quatre polítiques de referència". Aquest treball valora la integració de l'EBDH en les polítiques de cooperació al desenvolupament que també implica a altres àmbits de l'acció exterior com poden ser l'aigua i el sanejament, les compres públiques, l'accés a l'habitatge o la nova ciutadania.

La jornada de presentació començarà a les 10:30 del matí i servirà també per conèixer exemples concrets de com s'ha aplicat en municipis aquestes polítiques centrades a respectar, protegir i garantir els Drets Humans.

Aquest ampli estudi que es presentarà va ser realitzat entre el setembre 2018 i l'abril de 2020, fruit d'un conveni entre el FCCD i l'Ajuntament de Barcelona. Aquest treball enllaça amb iniciatives que ja es realitzen en aquest àmbit com la de la Xarxa de Pobles i Ciutats pels Drets Humans de la Diputació de Barcelona, l'Institut de Drets Humans de Catalunya i el model Ciutat de Drets de l'Ajuntament de Barcelona.

Programa

10:30 Presentació institucional. A càrrec d'Isidre Pineda, president del Fons Català de Cooperació i alcalde de Caldes de Montbui

10:35 Presentació de l'experiència de Barcelona en la realització de la "Guia metodològica Ciutats de Drets Humans. El model de Barcelona". A càrrec d'Aida Guillén, directora de Serveis de Drets de Ciutadania i Diversitat de l'ajuntament de Barcelona.

10:45 Presentació de la metodologia per l'elaboració de l'Avaluació de la integració de l'Enfocament Basat en Drets Humans en cinc polítiques públiques. A càrrec de Neus Martí, coautora de l'estudi.

11:05 Presentació de diverses bones pràctiques i experiències municipals identificades arran de l'estudi:

  • Verònica Arteaga, tècnica de Joventut i Cooperació de l’ajuntament de Caldes de Montbui
  • Imma Pruna, cap de Compres i Contractacions de l’ajuntament de Mataró
  • Andrés Medrano, regidor de Medi Ambient de l’ajuntament de Rubí
  • Mercè Sangenís, cap d’Urbanisme de l’ajuntament de Santa Perpètua de la Mogoda

11:40 Torn obert de preguntes


QUAN

el 09/12/2020

a les 10:30h

Et pot interessar...

Audiència pública: pressupostos i ordenances 2022E
Presentació

Audiència pública: pressupostos i ordenances 2022

Et convidem a participar en el debat ciutadà sobre els pressupostos de l'Ajuntament de Reus per a 2022 i les ordenances municipals.Intervencionsa càrrec de la regidora d'Hisenda, Mariluz Cabellero Gabás, i de la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores...

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.