Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
 
Data Actual
Actes Programats

Exposició "Coses de Reus. Un viatge de la vila a la ciutat"

Exposició

L’exposició «Coses de Reus. Un viatge de la vila a la ciutat» és una proposta per a conèixer diferents aspectes de la història de la ciutat i com s’ha anat configurant físicament. Ho fa mitjançant un recorregut, que no vol ser exhaustiu, per grans àmbits que han condicionat la vida de les persones i el desenvolupament urbà: la defensa de la vila –les muralles–, la necessitat d’abastir-se d’aigua, el mercat i el comerç, les fonts d’energia i la producció industrial, la sanitat... tot fent referència, finalment, a alguns dels edificis més representatius de la ciutat, alhora que en recorda d’altres que han desaparegut. L'exposició es podrà visitar durant tot un any, fins al maig del 2019.

Manllevant el títol d’una coneguda obra de Güell i Mercader, «Coses de Reus», la mostra vol ser una miscel·lània que engresqui el visitant a redescobrir la ciutat i també el seu museu. L’exposició presenta una considerable quantitat d’objectes que habitualment es conserven a les sales de reserva, des de pedres d’antics edificis a estris de la vida quotidiana, que un ampli desplegament d’imatges, ubica en un passat més o menys llunyà: fites i una creu de terme, dovelles amb escuts de diversos edificis, la primera pedra del canal de Reus a Salou, antigues fonts com la de la Farinera, el Jueu del Raval, dues àligues de ferro forjat o una teiera, atuells de terrissa, mesures, estris per a la il·luminació...

L’exposició integra, a més, peces que es troben permanentment instal·lades a les sales de la plaça de la Llibertat: des de les inscripcions romanes que hom troba a l’entrada del museu, a l’escut de l’antiga sedera Puig i Carcereny, o el conjunt al·legòric que coronà la façana de la Casa de la Vila, des de mitjan segle XIX fins al primer terç del segle XX. I recorda i referma el valor de les obres que mostren les altres sales d’exposició del museu.

Tot plegat, convida a acostar-se al Museu que amb aquesta exposició temporal de llarga durada, les sales permanents dedicades a l’art gòtic i la sala d’artistes reusencs, a més de les etnogràfiques, com la dedicada a l’oli i la ben coneguda «Ara toca festa», configuren una oferta prou atractiva tant per a la ciutadania reusenca com per als vistants de fora vila que vulguin descobrir la ciutat i endinsar-se en el seu passat.

«Coses de Reus» vol ser un primer cop d’ull que motivi a aprofundir en el coneixement de la ciutat de Reus i la seva història. En aquest sentit, l’exposició comptarà amb un programa de visites guiades, tallers i altres activitats complementàries.

PREU

GratuïtON

Museu de Reus · Espai plaça Llibertat

Plaça de la Llibertat, 13

Com arribar-hi


QUAN

el 17/05/2018

a les 19:00h


MÉS INFORMACIÓ

Museu de Reus

LOCALITZACIÓ

Museu de Reus · Espai plaça Llibertat

Museu de Reus · Espai plaça Llibertat

Plaça de la Llibertat, 13,

Tel. 977 010 662

http://www.museudereus.cat/

[email protected]

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.