Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
 
Data Actual
Actes Programats

Òpera, de què vas?

Òpera, de què vas?

El nou concert de Simfonova

Òpera, de què vas?
El nou concert de Simfonova

El tòpic dels arguments operístics

L’argument de la pel.lícula Pretty woman és exactament el mateix que el de l’òpera La Traviata, de Giuseppe Verdi i de la coneguda obra d’Alexander Dumas, «La dama de les camèlies». És més, la pel·lícula, té escenes calcades a algunes escenes de l’òpera.
L’argument de la pel.lícula West side story, és exactament el mateix que el de l’òpera Romèo et Juliette, de Gounod, ( i que el de l’obra de Shakespeare ). És més, la pel·lícula, també té escenes calcades a algunes escenes de l’òpera.

Llavors.., per què un dels tòpics operístics més extesos diu:“A l’òpera, la música està molt bé, però els arguments són infumables”?
Els arguments del cine i de l’òpera són molt més pròxims del que sembla, i la música.., la música ho decidiràs tu!

 Òpera, de què vas? El nou concert de SIMFONOVA!

Argument de l’espectacle

Després de l’èxit de les dues gires que fins ara ha produït el segell SIMFONOVA amb els concerts “Només per a uns quants?” i “La rebotiga dde l’òpera”, que han omplert els millors teatres i auditoris del país, inclosos L’Auditori de Barcelona i el Gran Teatre del LIceu, SIMFONOVA presenta ara la seva tercera creació,el concert “Òpera, de què vas?”
En la mateixa línia que caracteritza totes les propostes de SIMFONOVA, aquest tercer concert mira d’acostar l’òpera, d’una manera distesa i divulgativa, però rigorosa i qualitativament fiable, a tota mena de públics, tant al públic aficionat, com també a aquell que, potser sense ser-ho encara, sent certa curiosita per acostar-s’hi.

Òpera, de què vas?” és un espectacle que qüestiona un dels tòpics que sovint pot sentir-se a dir, en relació a l’òpera, el que assegura que, de les òperes, l’únic que val la pena és la música, però que l’argument que expliquen, no val res.
El concert es centra, fonamentalment, a fer un parel.lisme argumental i musical entre dues grans i populars pel.lícules de Hollywood, com són Pretty woman i West side story, i les dues grans òperes de la història del gènere, de les quals aquestes pel.lícules han agafat l’argument, La Traviata, de Giuseppe Verdi, i Romèo et Juliette, de Charles Gounod.
L’espectacle no només permet al públic comprovar el grau de detall del calc argumental que la versió cinematogràfica ha fet de les versions operístiques, sinó també que aquest s’adoni que, les escenes més importants de les dues pel.lícules, on a més, i en el cas de West side story, hi ha les peces musicals més destacades, tenen també el seu equivalent escènic i musical a les òperes de les quals han agafat l’argument.

 Tot això, mentre gaudeix de la gran música que hi ha present en les quatre obres, inclosa la de pel.lícula Pretty woman

Aquest és l’argument que guia el concert que anomenem “Òpera, de què vas?” i que, juntament amb la qualitat musical i comunicativa que caracteritza el segell SIMFONOVA, ha de contribuir un cop més a demostrar que...

QUAN LA MÚSICA VAL LA PENA, NO POT SER NOMÉS PER A UNS QUANTS.

 MÉS INFORMACIÓ A: www.simfonova.cat

 Fitxa artística

Idea, guió i direcció: Marcel Gorgori
Direcció musical: Daniel Antolí
Producció artística: Joaquim Garcia
Cap tècnic: Daniel Ramons
Il·luminador: Antoni Vladimir
Solistes: Carles Cosías /Albert Casals (tenor)
               Isabella Gaudí (soprano)
               Carles Pachón (baríton)
Orquestra: Orquestra Barcelona Filharmonia (60 musics)
Producció: Simfonova

Resultat d'imatges de Simfonova

Durada: 2 hores i 20 minuts amb entreacte

PREU

38 - 30 - 15 euros


VENDA D'ENTRADES


ON

Teatre Fortuny

Plaça de Prim, 4

Com arribar-hi


QUAN

el 07/02/2020

a les 21:00h

LOCALITZACIÓ

Et pot interessar...

Cantajuego - CANVI DE DATAE
Arts escèniques

Cantajuego - CANVI DE DATA

CANTAJUEGOPresenta el nou espectacle "Extiendo mi mano"Cantajuego ens presenta un muntatge especial basat en la solidaritat, l’amistat, el treball en equip i l’empatia. Amb una acurada selecció de la seva llarga llista d’èxits, aquesta filosofia es reforça encara més donada l’expansió a...

On: Teatre Fortuny

Cantajuego - CANVI DE DATAE
Arts escèniques

Cantajuego - CANVI DE DATA

CANTAJUEGOPresenta el nou espectacle "Extiendo mi mano"Cantajuego ens presenta un muntatge especial basat en la solidaritat, l’amistat, el treball en equip i l’empatia. Amb una acurada selecció de la seva llarga llista d’èxits, aquesta filosofia es reforça encara més donada l’expansió a...

On: Teatre Fortuny

Fait en FranceE
Arts escèniques

Fait en France

Fait en FranceCicle Grans Mestres“FAIT EN FRANCE” o la visió més punk/agosarada de la dramatúrgia contemporània francesa. Un espectacle irreverent, transgressor i alhora reflexiu que concentrarà tot el pitjor i el millor de la nostra societat en gairebé una hora. Una manera de veure el...

On: Teatre Fortuny

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.