Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
Data Actual
Actes Programats

Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu

Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu

Director: Marc Minkowski

ORQUESTRA SIMFÒNICA DEL GRAN TEATRE DEL LICEU
Una "Júpiter" i una "Patètica" amb Minkowski per mostrar les subtileses de l'Orquestra del Liceu

Marc Minkowski, director convidat de la temporada simfònica de l’Orquestra, ha volgut presentar-se amb un programa integrat per dos gegants: la «Júpiter» i la «Patètica».

En un període de temps molt curt de l’estiu de 1788, Mozart va escriure les que serien les seves tres darreres simfonies. Turmentat i abatut pel poc èxit de l’estrena vienesa del seu Don Giovanni i atabalat pels deutes, cerca refugi en un modest habitatge a la perifèria de Viena. Aquest aïllament és el context en què escriu la «Júpiter», un sobrenom imposat per l’empresari J.P. Salomon.

Cent anys més tard, el 1893, a Sant Petersburg, Txaikovski escrivia sobre la seva darrera partitura; «L’estimo com no he estimat cap altra de les meves composicions. No exagero, tota la meva ànima és en aquesta simfonia». Nou dies després el compositor moria fruit del suïcidi. Un testament premonitori; un rèquiem líric i instrumental.

Els noms que donem als sentiments humans (alegria, tristesa, rebel·lia, dubte, certesa..) són massa grollers per definir aquests dos miracles musicals. Marc Minkowski ens descobrirà els secrets d’aquestes cartes d’amor a la humanitat.

Programa
Simfonia núm 41, en Do major, KV 551, «Júpiter» de Mozart
Simfonia núm 6, en Si menor, op 74, «Patètica» de Txaikowski.

Fitxa artística
Orquestra Simfònica del Gran Teatre del Liceu
Director: Marc Minkowski

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat

Durada: 1 hora i 30 minuts amb entreacte

PREU

38 - 30 - 15 euros


VENDA D'ENTRADES


ON

Teatre Fortuny

Plaça de Prim, 4

Com arribar-hi


QUAN

el 06/02/2021

a les 20:30h

LOCALITZACIÓ

Et pot interessar...

LA POBRA GENTE
Arts escèniques

LA POBRA GENT

La pobra gentCicle Grans MestresVersió lliure del llibre de Thomas Hardy “The woodlanders”. Una història de vides contraposades plenes de somnis dificilment realitzables. Primera mise-en-place d'un text que ha tingut diverses adaptacions cinematogràfiques protagonitzades per un elenc dels...

On: Teatre Fortuny

Joan DausàE
Arts escèniques

Joan Dausà

Joan DausàHo tenim totJoan Dausà torna amb un nou disc sota el braç Ho Tenim Tot, després de tres anys de silenci discogràfic. Un nou disc vitalista i optimista que torna a comptar amb la producció de Santos&Fluren, i que consagra de manera definitiva al de Sant Feliu de Llobregat....

On: Teatre Fortuny

ADEU, PAFE
Arts escèniques

ADEU, PAF

Adeu, PAFFalsterboAmic Paf: fins aquí hem arribat... FALSTERBO és un grup de música folk, amb 54 anys voltant pels escenaris. Està format per Eduard Estivill, Montse Domènech i Jordi Marquillas. Han creat un patrimoni cultural-musical amb cançons com Ai Adéu, Cara Bonica, L'Estranya...

On: Teatre Fortuny

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.