Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
Data Actual
Actes Programats

“Primera mirada. Treballs de l'Escola d'Art de la Diputació de Tarragona"

“Primera mirada. Treballs de l'Escola d'Art de la Diputació de Tarragona

Exposició “Primera mirada. Treballs de l'Escola d'Art de la Diputació de Tarragona". Projectes finals de fotografia de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona

Què és la fotografia? Què ofereix d’específic a la visualitat del S. XXI? Com s’ensenya la fotografia?

Els pedagogs tendim a plantejar preguntes essencials, quasi òbvies. Partim del miratge que compartint amb els estudiants la reflexió sobre les essències això ens permetrà construir el coneixement sobre bases més sòlides. Però les preguntes més simples sempre tenen respostes molt complexes.

En aquestes sales del Centre de la Imatge de l’Ajuntament de Reus podeu apropar-vos als projectes finals de fotografia de Marina López, Maia Pacheco i Cristina Antilles. Han finalitzat recentment els estudis del Cicle Formatiu de Grau Superior de Fotografia, la única titulació oficial específica de fotografia que s’ofereix al Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre, ara ja amb vint anys de tradició.

El Centre de la Imatge és un lloc idoni per a la presentació. La Fotografia és, en realitat, només una categoria més de les imatges contemporànies. Existeix juntament amb el vídeo, el cinema, les imatges generades digitalment, el dibuix, la pintura, la il·lustració, el disseny gràfic, i qualsevol altre categoria d’imatge contemporània. El seu domini implica una cultura visual àmplia i també la reflexió sobre aspectes de composició, color, llum, etc. No té sentit desvincular-la d’una mirada contemporània global.

Per descomptat que la fotografia també té unes eines i uns processos que li són específics, com ara el domini de les diverses càmeres professionals, el domini de les fonts d’il·luminació natural i dels flaixos, de les eines d’edició digital etc. etc. En l’ensenyament de l’ofici de fotògraf això està molt present. També tenim una tradició i uns pares simbòlics que ens defineixen com a comunitat (noms com Henri Cartier Bresson o Ansel Adams sembla que tots els hem de pronunciar amb un to respectuós i reverencial). L’Escola ha de fer possible que els estudiants de fotografia donin una resposta satisfactòria a qualsevol encàrrec professional: reportatges sobre actes familiars, socials, empresarials, fotografia de premsa, fotografia publicitària i de moda, fotografia científica etc.

Més enllà d’aquests encàrrecs molts estudiants opten, lliurement, per al seu projecte final per una mirada artística, per una mirada personal. És el cas d’aquests tres projectes. En un món global i centrat en l’eficàcia professionalitzadora, sembla que no volen renunciar a emprar la fotografia com a eina d’expressió personal, d’experimentació, de construcció simbòlica, de reflexió. La societat contemporània sembla que deixa pocs espais per a imatges que tracten de l’inefable. Són meravelloses fotos inútils.

Horari de visita: de dimarts a divendres, de 17.00 a 20.00 i dissabtes d'11.00 a 14.00 h.

PREU

GratuïtON

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Plaça de Ramon Amigó, 1

Com arribar-hi


QUAN

Del 02/05/2019 al 15/06/2019


MÉS INFORMACIÓ

Museu de Reus

LOCALITZACIÓ

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Centre de la Imatge Mas Iglesias (CIMIR)

Plaça de Ramon Amigó, 1,

Tel. 977 010 665

http://cimir.reus.cat/

cimir@reuscultura.cat

Et pot interessar...

Exposició aquarel·lesE
Exposició

Exposició aquarel·les

RAMON JUNCOSA ROSELLÓAquarel.listaReus. 1940Aquest artista, un apassionant de la pintura amb aquarel.la, porta tota la vida pintant. La primera exposició va ser l’any 1962 a Saragossa i la segona 1963 al Centre de Lectura de Reus on ha exposat en nombroses ocasions.Avui al seus 80 anys, afectat...

On: Centre Cívic Llevant

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.