Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
Data Actual
Actes Programats

Programa de Nadal: Reus, un Nadal de somni

Programa de Nadal: Reus, un Nadal de somni

En aquesta pàgina, us podeu descarregar en PDF la programació de Nadal a Reus: Reus, un Nadal de somni.

Principals novetats de la campanya
L’agenda «interactiva» amb la programació dels actes de Nadal
S’editaran 50.000 exemplars, i també es podrà consultar al web de reus.cat i reuspromocio.cat. Com a novetat, l’agenda d’enguany incorpora una quadernet d’activitats dirigides al públic infantil amb una sèrie d’il·lustracions que amaguen alguns secrets del Nadal de Reus. Per poder veure aquestes imatges serà necessària una lupa màgica que es podrà recollir al Gaudí Centre i a l’Agència Reus Promoció. Per obtenir la lupa, caldrà omplir la butlleta «Diga’ns el teu somni de Nadal» i dipositar-la a l’urna habilitada especialment a cada espai. Les butlletes participants entraran en un sorteig de 25 passis dobles de temporada per visitar PortAventura.

Enllumenat de llum blanca
S’ha arribat a un acord amb els caps de carrer perquè tots els motius decoratius instal·lats als carrers fossin de tecnologia led, de llum blanca i de tres tipus segons la tipologia i les mides de cada carrer participant. Es van acordar tres dissenys diferents: “Cortines”, “Catifes” i “Rodones”. D’altra banda, a la plaça Prim, el Mercadal i la plaça de la Llibertat, lluiran llums inspirats en l’arc catenari utilitzat per Gaudí a la seva arquitectura.

Arbre de Nadal il·luminat
Arbre de nou format, realitzat amb llums. De forma interactiva, connectant-se al wifi «Arbre de Nadal» i posant al navegador la paraula «Reus» es podrà canviar el color de la bola del capdamunt de l’arbre.

Espectacle mapping
La façana de l’Ajuntament es convertirà cada dia en que el comerç estigui obert al públic en la pantalla de projecció d’un espectacle amb tecnologia mapping titulat «Somni de Nadal».

Tobogan gegant
La plaça Llibertat, on s’ubiquen la pista de patinatge sobre gel i les atraccions de fira, acollirà un tobogan sintètic i ecològic amb una pista de 30 metres de llargada i 7 metres d’amplada.

Mercat de Nadal
El mercadet de productes nadalencs torna a la seva ubicació a la plaça del Mercadal, i millora la seva imatge, ubicant totes les parades en casetes de fusta a l’estil dels mercats tradicional de Nadal europeus. De l’1 al 23 de desembre.

Gastronadal
Esdeveniment de caire gastronòmic, que es desenvoluparà a la plaça del Mercadal, i que permetrà realitzar degustacions de diferents especialitats de restauració. Del 27 de desembre al 4 de gener.

Els diferents àmbits temàtics

El centre de Reus és l’escenari de sis somnis de Nadal. Quatre tenen un emplaçament concret («Somni polar», «Somni festiu», «Somni al mercat» i «Somni d’Orient») i la resta («Somni creatiu» i «Somni viatger») agrupen els espectacles i activitats programades durant els dies de la campanya.

«Somni festiu», a la plaça del Mercadal.
Els principals reclams d’aquest àmbit són els següents:

 • Projecció del mapping. Del 25 de novembre al 4 de gener, tots els dies que el comerç sigui obert, a les 19h.
 • Arbre de Nadal il·luminat. Del 25 al 6 de gener. De forma interactiva, connectant-se al wifi «Arbre de Nadal» i posant al navegador la paraula «Reus» es podrà canviar el color de la bola del capdamunt de l’arbre.
 • Mercat de Nadal. De l’1 al 23 de desembre, de 10 a 21 h. Tradicional mercadet amb venda de productes típics nadalencs i de decoració per a la llar.
 • Gastronadal. Del 27 de desembre al 4 de gener. Degustacions gastronòmiques, en horari de 12 a 15 h i de 18 a 21 h. El dia 31 de desembre tancarà a les 15h i el dia 1 de gener, romandrà tancat tot el dia.
 • Campanades de Cap d’Any. El dia 31 de desembre, a partir de les 23’45 h, celebració de l’entrada de l’any nou amb DJ Brindis.

«Somni polar», a la plaça de la Llibertat.
Zona lúdica i d’atraccions de la campanya de Nadal.

 • Pista de gel. Del 25 de novembre al 8 de gener. Horari: del 25 de novembre al 22 de desembre de 17 a 21 h i festius d’11 a 14’30 h i de 16’30 h a 21 h. Del 23 de desembre al 8 de gener, tots els dies d’11 a 14’30 h i de 16 a 21 h. Els dies 24 i 31 la pista tancarà a les 20 h i el 5 de gener a les 19 h. 
 • Tobogan gegant. Del 3 de desembre al 8 de gener. Horari: tots els dies d’11 a 14.30 h i de 16 a 21h. Els dies 24 i 31 de desembre tancarà a les 20 h i el dia 5 de gener a les 19 h. 
 • Atraccions infantils de fira. Per als més petits. Del 3 de desembre al 8 de gener. Horari: tots els dies d’11 a 14.30 h i de 16 a 21h. 

«Somni al mercat», als Mercats de Reus

 • Sorteig de lots, xecs i regals. Per les compres realitzades al Mercat Central, Mercat del Carrilet i Marxants.
 • Pessebre de «clicks». Al Mercat Central de l’1 de desembre al 7 de gener. Un mostrador de 9 metres es transforma en un paisatge de Nadal de la mà de la Casa dels clicks. 

«Somni creatiu», en diferents carrers i places

 • Enllumenat de Nadal. Del 25 de novembre al 6 de gener. Decoracions d’inspiració gaudiniana a les places de Prim, Mercadal i de la Llibertat. 22 carrers enllumenats. Horari d’encesa: de 17:30 a 24:00 h i els dies festius més assenyalats s’apagaran més tard. 
 • Mercat d’artesania i objectes de regal. Plaça d’Evarist Fàbregas (passeig comercial El Pallol). Del 3 de desembre al 8 de gener. Horari: de 10 a 14 h i de 16’30h a 21h. 
 • Retaules de Nadal. Al voltant de l’església prioral de Sant Pere i la plaça de les Peixateries Velles, els dies 17, 18 i 26 de desembre a les 19’15 h. Tradicional representació de diverses escenes del naixement i infantesa de Jesús. 
 • Photocall de Nadal de la Unió de Botiguers. Plaça del Mercadal. De l’1 de desembre al 4 de gener, tothom que ho vulgui podrà fer-se un «selfie» al photocall instal·lat per la Unió de Botiguers de Reus.
 • Activitats al Passeig Comercial El Pallol. Durant tot el mes de desembre i gener a la plaça d’Evarist Fàbregas. Decoració de Nadal, animació d’autòmats, tió solidari, maquillatges infantils, pòsters del Reus Deportiu...
 • Programació dels teatres de Reus. Espectacles de música, dansa, i concerts i representacions tradicionals de Nadal (pastorets, poema de nadal...)

«Somni viatger», en diferents carrers i places

 • Cercaviles i espectacles d’animació. S’han programat actuacions itinerants, que aniran a càrrec de diferents grups de professionals i entitats de la ciutat. S’han programat diferents actes musicals, de dansa i d’animació, que s’estendran al llarg de tota la setmana, amb especial incidència els divendres, dissabtes i els dies festius en que el comerç romandrà obert al públic. A la plaça de Prim, s’instal·larà un escenari en el que es realitzaran diferents actuacions. Es recomana consultar l’agenda d’activitats.
 • Cercavila dels patges. El dia 29 de desembre al matí i 30 al matí i a la tarda, els emissaris reials recolliran les cartes per als Reis realitzant un itinerari pels carrers del centre ciutat. 
 • La Tartana de El tomb de Reus. Passeig en tartana tirada per cavalls, amb parada a la plaça de la Llibertat i al raval de Robuster. Durant els dies de la campanya, en horari de 17 a 21 h. Invitacions per compres realitzades als establiments de El Tomb. 

«Somni d’Orient», al jardí de la casa Rull

 • Recollida de cartes per als Reis de l’Orient. Al jardí de la casa Rull, els patges reials recolliran les cartes el 2 i 3 de gener de 17 a 20 h i el 4 de gener d’11 a 13 h i de 17 a 20 h.

Altres activitats
La campanya de Nadal es completa amb altres accions culturals i de promoció:

 • Espectacle inaugural. La tradicional encesa dels llums de Nadal es realitzarà a la plaça del Mercadal el divendres 25 de novembre a les 18:30 h i comptarà amb l’actuació del grup de ball «Souldance» i el Club de rítmica de l’escola La Salle. 
 • Actes tradicionals. La programació de la campanya de Nadal recull també els principals esdeveniments nadalencs tradicionals de la ciutat, la majoria organitzats per l’entitats: Retaules Vivents de Nadal, cantades de nadales, exposició de pessebres, cagatió, ball dels 12 mesos, ball del Naixement de Jesús, l’Espetec, l’Home dels nassos, el Parc de Nadal i les representacions de Els Pastorets, entre d’altres. 
 • Nadal als Mercats. Els Mercats de Reus –Mercat Central, Mercat del Carrilet i Marxants– preparen com cada any una campanya de Nadal pròpia, amb horaris especials d’obertura i activitats a cada mercat: s’han programat actuacions musicals i teatrals, propostes infantils i exposicions. A més, els clients poden participar en diversos sortejos, bescanviant els tiquets de compra per butlletes rasca-rasca que ofereixen premis immediats. 
 • Pàrquing. La difusió de la campanya de Nadal aprofitarà per recordar que les tarifes d’aparcament de l’empresa municipal Reus Mobilitat i Serveis permet aparcar el vehicle als aparcaments municipals a un preu màxim de 4 euros al dia.

QUAN

Del 25/11/2016 al 08/01/2017

Et pot interessar...

Gala
Arts escèniques

Gala "Centenari Royal Academy of Dance" (ESPECTACLE CANCEL·LAT)

Gala "Centenari Royal Academy of Dance" - ESPECTACLE CANCEL·LATFa cent anys,cinc de la figures més importants de la dansa es van aplegar a Londres per mirar d'unificar la metodologia de la dansa.Aquesta Gala recull coreografies seleccionades d'escoles i joves ballets de tot l'Estat per celebrar...

On: Teatre Fortuny

El pare de la núvia ...i potser del nuvi! - ESPECTACLE CANCEL·LATE
Arts escèniques

El pare de la núvia ...i potser del nuvi! - ESPECTACLE CANCEL·LAT

El pare de la núvia.. i potser del nuvi! - ESPECTACLE CANCEL·LATEn Francesc Ramon Pujols-Pinyol, mestre galeter i artífex de la marca global de les Galetes Pujols-Pinyol, està d'enhorabona. La Meritxell, la seva única filla, està a punt de casar-se amb el Bernat, un noi com cal i que és la...

On: Teatre Fortuny

Els Amics de les Arts - CONCERT CANCEL·LATE
Arts escèniques

Els Amics de les Arts - CONCERT CANCEL·LAT

Els Amics de les Arts - CONCERT CANCEL·LATEls Amics de les Arts, com sempre i com mai els has vist!Tornen Els Amics de les Arts per presentar sobre els escenaris l'últim disc de la banda, que sortirà a la venda durant la primavera del 2020. El seu directe sorprendrà per explosiu i elèctric,...

On: Teatre Fortuny

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.