Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
 
 
 
Data Actual
Actes Programats

Projecció d'"El laberinto marroquí" i de cloenda de l'exposició "Macià Ferrando Roca. Un reusenc a la guerra del Rif"

Projecció d'

Projecció d'El laberinto marroquí i de cloenda de l'exposició "Macià Ferrando Roca. Un reusenc a la guerra del Rif"

El colonialisme espanyol al Marroc va ser determinant en la història d'Espanya. Després del desastre del 98 la monarquia i els militars es van obstinar a controlar aquest territori malgrat l'enorme oposició popular. Episodis que van marcar profundament la memòria col·lectiva del poble espanyol: El Barranco del Lobo, la Setmana Tràgica de 1909, el desastre d’Annual de 1921 en el qual en pocs dies al voltant de 15.000 soldats van perdre la vida. La guerra d'Àfrica (1909-1929) va suposar desenes de milers de vides i va ajudar a polaritzar a la societat espanyola.

La Guerra Civil Espanyola va ser, en part, conseqüència d'aquest conflicte. Paradoxalment els marroquins, eterns enemics d'Espanya, es van convertir en ferms aliats del bàndol franquista.

El colonialisme espanyol al Marroc es va transformar en un laberint que va ajudar a partir Espanya en les dues meitats que després s'enfrontarien en la Guerra Civil. És una història de mort, una història de sang. Allí anaven a morir els fills de les famílies treballadores. Pobres que anaven a matar pobres.

El laberinto marroquí, dirigit per Julio Sánchez Veiga va participar en l'edició de l'any 2008 del festival Memorimage.


ON

Museu de Reus Salvador Vilaseca

Raval de Santa Anna, 59

Com arribar-hi


QUAN

el 26/09/2019

a les 19:00h

LOCALITZACIÓ

Museu de Reus Salvador Vilaseca

Museu de Reus Salvador Vilaseca

Raval de Santa Anna, 59,

Tel. 977 010 660

http://www.museudereus.cat/

[email protected]

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.