Aprovat el projecte que completa la transformació en zona de vianants del raval de Santa Anna i el carrer de Salvador Espriu

Cerca al Blog de Next Generation

E.g., 03/02/2023
E.g., 03/02/2023
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Visita d'obres al raval de Santa Anna
Dijous 10 Març, 2022

L’Ajuntament de Reus ha aprovat de manera inicial el projecte de la segona fase de transformació en zona de vianants del raval de Santa Anna, que afecta el tram entre el carrer de Santa Anna i la plaça de Catalunya i el carrer de Salvador Espriu. El projecte dona continuïtat a les obres del primer tram, entre la plaça de Prim i el carrer de Santa Anna, i preveu la millora urbanística dels vials amb l’objectiu de potenciar la mobilitat sostenible i incloure serveis públics d’acord a l’estratègia Reus Smart City.

El document fixa un pressupost de les obres de 775.056,66 euros, i un termini d’execució de 4 mesos. L’Ajuntament de Reus treballa ara en el plec de condicions per licitar les obres en breu. L’actuació està cofinançada amb ajuts europeus Next Generation.

El projecte defineix les obres de reforma de la pavimentació, drenatge, enjardinament i mobiliari urbà; així com el control d’accés restringit a través de la instal·lació d' una pilona automàtica amb identificació de lectura de matrícula de vehicles.

Pel que fa al paviment, al tram del raval Santa Anna es substitueix l’encintat de la vorera sud, per una vorada accessible, que permeti la recollida de les aigües de pluja. El paviment de les voreres es manté. El paviment entre voreres es preveu d'aglomerat asfàltic polit amb polidora metàl·lica i tractada amb resina aquosa de protecció de l'aglomerat. Al carrer Salvador Espriu es renova tot el paviment existent. S'ha previst un paviment a un sol nivell, separant la zona de vehicles de la zona de vianants mitjançant jardineres.

El mobiliari urbà donarà singularitat a l’espai. Els nous elements es configuren a partir de parklets, elements de fusta amb jardineria i plataforma d'estada, que permeten generar nous espais de relació. També s’hi instal·laran cadires, taules, papereres i bancs de fusta, a més d’aparcaments per a bicicletes.

Pel que fa a la jardineria, es preveu el manteniment de l'arbrat existent. Es preveu enjardinar 9 escocells dels arbres existents, les dos jardineres de parklet i un parterre circular de 2m de diàmetre davant del museu. Els nous escocells i el parterre es construiran amb xapa galvanitzada de

Finalment, el projecte preveu la instal·lació de sistemes smart city de mobilitat sostenible, amb el control d’accés restringit a través de pilones mitjançant identificació automatitzada de lectura de matrícula de vehicles; càmeres de videovigilància, punts de cobertura Reus Wifi d’accés públic, entre altres.

Obres de la primera fase
Les obres de la primera fase de la transformació del raval de Santa Anna en zona de vianants avancen amb la previsió de poder acabar en unes setmanes. L’obra civil ja està finalitzada i queden pendents treballs vinculats a la jardineria, el mobiliari urbà i la instal·lació de sistemes smart city de mobilitat sostenible.

Així, els propers dies s’instal·laran els parklets que configuren el nou mobiliari urbà del vial, i es farà la plantació de la nova jardineria. S’instal·laran també les pilones automàtiques i la resta de serveis i connexions de control d’accés del trànsit.

Next Generation
El Pla Next Generation EU (NHEU) o Pla de recuperació de la Unió Europea és un instrument excepcional de recuperació temporal dotat amb 750.000 milions d’euros que es proposa ajudar els estats membres a superar la crisi social i econòmica derivada de la pandèmia Covid-19 i transformar les seves economies en clau de futur.

Es nodreix de fons bàsicament a través de dos grans instruments: el Mecanisme de Recuperació i Resiliència (MRR) i el REACT-EU. Aquests instruments s’afegeixen als recursos ja previstos al pressupost de la Unió Europea, com els fons de cohesió.

El MRR posa a disposició dels 27 països de la Unió Europea 672.500 milions d’euros, que es distribueixen d’acord amb el pla nacional que cada estat ha presentat, i que ha estat aprovat pel Consell de la UE. En el cas de l’estat espanyol, el 13 de juliol de 2021 el Consell de la UE va aprovar el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència espanyol, que compta amb un pressupost de 69.528.050 milions d’euros.

Logo Next Generation ZBE

Visita d'obres al raval de Santa Anna

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.