Acte de signatura del contracte de donació del fons Pere Anguera Nolla

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 29/07/2021
E.g., 29/07/2021
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Cartell de l'acte
Signatura del contracte de donació
Mostra documental del fons Pere Anguera Nolla
Intrevenció Ramon Alberch
Dimecres 18 Novembre, 2020

Dimecres 18 de novembre, a l'Arxiu Municipal, es va dur a terme l'acte de signatura del contracte de donació del Fons Pere Anguera Nolla. La data, coincidia amb el dia de naixement de Pere Anguera, que ahir hagués fet 67 anys.

Es va comptar amb la presència de Mercè Costafreda, vídua de Pere Anguera,  Montserrat Flores Juanpere, regidora de Participació, bon govern i serveis general, el Dr. Ramon Alberch Fugueras, arxiver i historiador i Elisenda Cristià, directora de l'Arxiu Municipal de Reus.

En iniciar l'acte, Elisenda Cristià va fer una breu presentació del fons i del tractament que s'hi havia fet fins al moment. Es tracta de documentació que ha anat arribat arribant al llarg dels darrers 5 anys. El fons té un volum de 5,5 metres lineals (54 unitats d'instal·lació), conté una col·lecció de 667 cartells de temàtiques ben diverses: política, cultural, artística, social..., una col·lecció de 395 adhesius i una altra de 47 fotografies.

L'estat general presenta una bona conservació, si bé, en la col·lecció de cartells s'hi ha hagut de fer una intervenció de conservació-restauració.

Posteriorment es va donar pas a la intervenció de Ramon Alberch, historiador i arxiver, que va pronunciar la ponència "Pere Anguera: història local, història nacional". Alberch va posar en valor la gran obra de Pere Anguera així com la seva contribució a l'estudi de la història del segle XIX. També en destacà  el seu paper com a renovador de la historiografia local i nacional. Va recordar els temps en que ambdós van coincidir al Consell de Redacció de l'Avenç i el fet que els unís la convicció que el paper dels historiadors locals/comarcals era imprescindibles per configurar la història nacional.

Finalment, es va realitzar l'acte de signatura del contracte de donació entre la Sra Mercè Costafreda Felip i la regidora Montserrat Flores Juanpere, qui va agrair, en nom de l'Ajuntament de Reus, el seu acte de generositat i va destacar la importància de preservar els fons documentals com aquests, donat el fet que esdevenen testimonis d'una societat i memòria per a les generacions futures.

Cartell de l'acte
Signatura del contracte de donació
Mostra documental del fons Pere Anguera Nolla
Intrevenció Ramon Alberch

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.