Cicle de Conferències "Els Bofarull de Reus"

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 26/06/2020
E.g., 26/06/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Cicle
Conferència
Conferència
Conferència
retrat_de_prosper_de_bofarull.jpg
Conferència de Josep Fàbregas
img_0662.jpg
Dimarts 02 Octubre, 2018

La nissaga Bofarull a Reus, va tenir un paper destacat en el desenvolupament econòmic i social de la ciutat, van saber aprofitar les oportunitats dels moment i, juntament amb una gran capacitat emprenedora van esdevenir una de les nissagues més poderoses de l'època. 

Aquest cicle de conferències es dedica a esbrinar les particularitats i singularitats d'una nissaga reusenca i la seva contribució a la història de la ciutat.

Dia 2 d'octubre, a les 19.00 h, al Palau Bofarull

Don Pròsper de Bofarull, arxiver de la Corona d'Aragó"a càrrec de Carlos López Rodríguez, director de l'Arxiu de la Corona d'Aragó.

Carlos López Rodríguez és doctor en Historia Medieval per la Universidad Complutense de Madrid, membre del Cos Facultatiu d'Arxivers i Bibliotecaris de l'Estat i des de 1998 dirigeix l'Arxiu de la Corona d'Aragó.

Dia 8 d'octubre, a les 19.00 h, a l'Arxiu Municipal de Reus - Arxiu Comarcal del Baix Camp

"Els Bofarull, uns burgesos ennoblits", a càrrec de Salvador J. Rovira.

Salvador J. Rovira i Gómez és Doctor en Història, especialitzat en nobiliària i heràldica, ha estat professor emèrit d’Història Moderna de la Facultat de Lletres de la URV.

Dimarts 16 d'octubre, a les 19.00 h,

“Reus a l’època dels Bofarull. Participació de la nissaga al servei de la comunitat", a càrrec de Josep Fàbregas.

Josep Fàbregas Roig, Doctor en Història per la Universitat Rovira i Virgili, Professor d'Història Moderna a la mateixa Universitat. Coordinador a Reus del Campus Extens de la URV.

 

Cicle
Conferència
Conferència
Conferència
retrat_de_prosper_de_bofarull.jpg
Conferència de Josep Fàbregas
img_0662.jpg

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.