Curs: Eines pràctiques per a la lectura de documents històrics

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 04/09/2020
E.g., 04/09/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Eines pràctiques per a la lectura de documents històrics
Dijous 12 Abril, 2018

L'Arxiu Municipal de Reus i l'Arxiu Comarcal del Baix Camp organitzen el curs "Eines pràctiques per a la lectura de documents històrics". Aquest curs, previst els dies 12,17 i 19 en horari de 17:00 a 19:00 h, té l'objectiu de facilitar coneixements bàsics per abordar la lectura de textos des de l'època medieval fins a documents més contemporanis. Està adreçat a totes aquelles persones que estiguin interessades a conèixer com es poden llegir i interpretar els documents que es preserven als arxius.

Les sessions seran teòriques i pràctiques i els materials estaran centrats en documentació pròpia de l'Arxiu. Al llarg dels tres dies es tractarà documentació reial i pública, documentació municipal i documentació notarial. La inscripció al curs és gratuïta i es pot fer a través del web de l'Ajuntament de Reus.

El curs serà impartit pel doctor Daniel Piñol Alabart, un dels paleògrafs més reconeguts del país, especialista en història del notariat a l’Edat Mitjana. Actualment Piñol és professor titular de Ciències i Tècniques Historiogràfiques a la Universitat de Barcelona i vicedegà acadèmic de la Facultat de Geografia i Història de la mateixa universitat.

Eines pràctiques per a la lectura de documents històrics
Fitxers relacionats:
Tipus de fitxer Teoria 1r dia 3787.2 KB
Tipus de fitxer Teoria 2n dia 3683.9 KB
Tipus de fitxer Teoria 3r dia 9404.2 KB

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.