Darreres donacions i cessions de documentació a l'Arxiu Municipal de Reus

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 01/10/2021
E.g., 01/10/2021
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres 06 Març, 2019

L’Arxiu Municipal, a més dels ingressos de documentació provinents de la pròpia institució (aquella produïda i rebuda per l’Ajuntament de Reus en l’exercici de les seves funcions), també rep documentació provinent de particulars, ja siguin fons o col·leccions personals, familiars, empresarials o d’associacions, fet que contribueix a l’enriquiment i a la preservació del patrimoni documental de la ciutat, al mateix temps que configura la memòria per a generacions futures.

En els darrers mesos, diversos ciutadans i ciutadanes de Reus, s’han adreçat a l’Arxiu Municipal, per tal de fer donació de documentació que posseïen i que creien d’interès social, històric i cultural per a la col·lectivitat. Després d’una valoració d’aquesta documentació i seguint uns criteris tècnics, s’ha decidit el seu ingrés.

Donacions recents

Posar en valor els darrers ingressos de l’Arxiu i sensibilitzar a la ciutadania de la importància que pot arribar a tenir la documentació que es genera actualment o s’ha generat en el passat (ja sigui com a fons personals, patrimonials o per exemple comercials) és un dels objectius de la presentació conjunta de diferents donacions ciutadanes que es realitza aquest dimecres a l’Arxiu de Reus.

A part de recollir el testimoni d’alguna de les darreres persones que s’han adreçat a l’Arxiu per a posar a disposició documentació de la seva propietat i que han volgut cedir-la perquè sigui accessible per a la resta de la societat, també s’ha exposat una petita mostra documental, on es reflecteix una gran diversitat de documentació: cartells, diaris privats de persones que van anar a la guerra, documents sonors dels anys 20-30, documentació comercial, fins a documentació més recent referent a la situació política que s’està vivint.

L’Arxiu Municipal actualment està treballant en dos gran fons: en primer lloc en l’elaboració del catàleg del fons musical del Mestre Vidal, al qual seguirà el del Fons de la Banda de Música de la Ciutat de Reus, i en segon lloc en l’inventari del Fons Pere Anguera (del qual ja hi ha enllestida la part de la col·lecció de cartells).

També destaca l’ingrés força recent del fons Francesc Boqueras Llort, del qual, en breu, es començarà a realitzar l’inventari.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.