Hem assistit a la XII Jornada d'Estudi i Debat

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 21/10/2022
E.g., 21/10/2022
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Jornada d'Estudi i Debat
Jornada d'Estudi i Debat
Dimecres 25 Maig, 2022

L'Arxiu Municipal de Reus ha estat present a la XII Jornada d'Estudi i Debat que s'ha dut a terme a Barcelona el dia 25 de maig.

La Jornada ha estat destinada a la definició d’un espai obert a la difusió, presentació i debat sobre els fonaments teòrics de disciplines a priori allunyades o, en alguns casos, desvinculades de la ciència arxivística.

La jornada, s’ha estructurat entorn a tres línies de debat, i pretén reflexionar sobre els següents aspectes des d’una perspectiva científica, humanística i social alternant teoría, debat i tallers pràctics:

  • Què fem i com ho fem? Aquesta línia gira entorn la reflexió dels següents processos de gestió documental: captura, descripció, classificació, emmagatzemament, utilització o disposició.
  • Per què ho fem? Aquesta línia reflexiona sobre els conceptes clau vinculats a les propietats dels documents: autenticitat, fiabilitat, integritat i usabilitat.
  • Sobre què ho fem? Aquesta línia pretén reflexionar entorn l’objecte de la disciplina a partir dels següents conceptes: dades, documents, valors dels documents, expedients i agrupacions, sèries documentals, funcions i activitats, productors i propietaris.
Jornada d'Estudi i Debat
Jornada d'Estudi i Debat

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.