Jornada 2 de maig: "D'Arxius i d'Arxivers. De Pròsper a Andreu de Bofarull. De l'Arxiu de la Corona d'Aragó a l'Arxiu de Reus"

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 21/06/2020
E.g., 21/06/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Cartell
Dimecres 02 Maig, 2018

L'Arxiu de Reus organitza el 2 de maig la jornada “D'arxius i d'arxivers. De Pròsper de Bofarull a Andreu de Bofarull. De l'Arxiu de la Corona d'Aragó a l'Arxiu de Reus”, coincidint amb el fet que aquest 2018 es compleixen 700 anys de la creació de l'Arxiu de la Corona d'Aragó. Les inscripcions per participar-hi ja es poden realitzar a través del web de l'Ajuntament de Reus.

La jornada té com a objectiu posar en valor el paper dels i les professionals dels arxius, mostrar l'evolució de l'ofici al llarg del temps, ressaltar la tasca dels arxius (de l'ACA a l'Arxiu de Reus) i reivindicar grans figures de casa nostra com són Pròsper de Bofarull i Andreu de Bofarull. De fet, una de les grans figures a destacar en la història de l'Arxiu de la Corona d'Aragó és Pròsper de Bofarull (Reus, 1777 – Barcelona, 1859), qui n'arribà a ser el director i hi va tenir un paper molt rellevant amb importants contribucions tant al seu fons com a la seva organització.

La col·laboració de l'Arxiu de Reus amb la URV, el Centre de Lectura, Arxivers sense Fronteres Internacional i l'Escola Superior d'Arxivística i Gestió Documental (ESAGED), mostra sens dubte la relació existent entre diferents àmbits a l'entorn del món de l'arxivística, ja siguin professionals, formatius, institucionals, acadèmics i d'entitats locals, els quals es posaran en comú durant aquesta jornada que es portarà a terme a l'Arxiu de Reus (carrer de Sant Antoni M. Claret, 3).

Cartell

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.