L'Arxiu Muncipal de Reus s'ha sumat a la iniciativa #arxivemlacovid19

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 02/10/2023
E.g., 02/10/2023
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Arxivemlacovid19_1
Arxivemlacovid19_2
Recomanacions de l'AAC-GD
Dilluns 06 Abril, 2020

L’Arxiu Municipal de Reus se suma a les iniciatives que s’estan duent a terme arreu del territori per tal de documentar i preservar evidències sobre els moments que estem vivint com a conseqüència de la pandèmia del COVID-19.

Són dies excepcionals que queden recollits en molts casos en testimonis documentals, que poden anar des dels dibuixos fets pels nens i nenes de la nostra ciutat fins a vídeos o fotografies de reconeixement als sanitaris i altres col·lectius implicats de manera directa en aquesta situació. També, totes aquelles accions de solidaritat, ja sigui a títol individual o col·lectiu, que s’estiguin duent a terme a la ciutat en relació amb la situació generada pel COVID-19. 

L’objectiu és documentar la realitat que estem vivint i fer-ho amb la documentació que produïm com a societat. Des de l’Arxiu, #arxivemelmoment, de la mateixa manera que hem vingut fent en d’altres moments històrics.

Com pots fer arribar els documents a l’Arxiu?

 Aconsellem seguir els mateixos consells que en la darrera campanya #arxivemelmoment

 Consells per a la ciutadania

 1) CONTEXTUALITZA LES TEVES FOTOS I GRAVACIONS

•Els dispositius des d’on has fet les teves imatges i vídeos digitals generen de forma automàtica informació o metadades sobre l’hora, el dia i el format en què s’han creat. Però, si volem comptar amb informació de qualitat i contrastable, es necessiten altres dades de context.

•Especifica els següents quatre camps: autor (nom de la persona jurídica o física), ubicació (carrer, zona aproximada), títol (acció que es recull, de la forma més breu possible), accés i difusió: (indica que cedeixes el dret a reproduir-lo i consultar-lo). Els pots adjuntar al correu electrònic amb què enviïs la documentació.

•Pren-te el temps que necessitis. Per preservar la informació no cal rapidesa, sinó rigor.  

2) CEDEIX ELS TESTIMONIS A L'ARXIU

•Pots fer-ho presencialment, quan el confinament hagi acabat, portant les fotos o els vídeos en un pendrive o altre dispositiu. El personal de l’arxiu t’atendrà i en deixarà constància. •Pots fer-ho a través d’Internet, enviant les imatges en forma d’adjunt al mail [email protected] (recorda d’afegir els quatre camps d’informació de context: autor, ubicació, títol i accés i difusió)

 Si tens qualsevol dubte, pots adreçar-te a: [email protected]

 

Arxivemlacovid19_1
Arxivemlacovid19_2
Recomanacions de l'AAC-GD

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.