L'Arxiu Municipal de Reus ha participat en el XVII Congrés d'Arxivística i Gestió de Documents de Catalunya

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 01/10/2021
E.g., 01/10/2021
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Presentació del ponent Pablo Aragón
Alguns dels participants del Congrés, amb el MH President de la Generalitat i el President de l'AAC-GD
Cloenda del Congrés
Diumenge 12 Maig, 2019

L'Arxiu Municipal de Reus ha participat en el XVII Congrés d'Arxivística i Gestió de Documents de Catalunya que s'ha celebrat els dies 9, 10 i 11 de maig a la localitat empordanesa de Sant Feliu de Guíxols. 

El tema tractat en aquesta edició ha estat "L'arxiu social: de servei a la comunitat". S'ha estructurat en 5 eixos: Teconologies participatives (on s'ha volgut tractar l’àmbit del govern digital i la participació ciutadana vinculant-ho amb la gestió de la informació pública), el segon eix, eInclusió i gamificació s'ha ocupat de com integrar en el tractament tant de la informació en fase activa com del patrimoni documental noves eines i noves metodologies que permeten als arxius analitzar, difondre i divulgar els seus fons.

El tercer eix, Reparació i Justícia Social, vol mostrar com la tecnologia d’arxiu es pot emprar com a eina d’apoderament social, garantia de drets i rendició de comptes, que des dels arxius es pot facilitar l’ús de la informació pública per evitar desigualtats socials i jurídiques, i que aquests disposen d’una potent capacitat didàctica per crear consciència crítica davant les injustícies del passat i del present.

El quart eix, Nous patrimonis documentals, afronta de manera decidida el tractament i la preservació dels fons documentals generats a la web social.  Finalment el cinquè eix El Sistema d’Arxius de Catalunya”, fa una necessària reflexió institucional sobre quin model arxivístic s’adequa millor als reptes del present i, sobretot, del futur és una demanda reiterada per part del sector professional.

Presentació del ponent Pablo Aragón
Alguns dels participants del Congrés, amb el MH President de la Generalitat i el President de l'AAC-GD
Cloenda del Congrés

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.