L'Arxiu organitza un cicle de conferències i una exposició amb motiu de la commemoració del VIè centenari de la mort del papa Luna.

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 09/12/2023
E.g., 09/12/2023
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Cartell de l'acte
Dijous 09 Novembre, 2023

Per tal de commemorar el VIè centenari de la mort del papa Benet XIII (1394-1423), l’Arxiu Municipal de Reus i l’Arxiu Comarcal del Baix Camp, amb la col·laboració del Centre de Lectura de Reus, el Centre de Recursos pedagògics del Baix Camp i la Universitat de Barcelona, organitzen una exposició temporal titulada “El papa Luna: pontífex d’Avinyó, senyor de Reus”, així com un cicle de conferències centrades en la seva figura en perspectiva internacional, regional i local.

Els actes s’iniciaran dilluns dia 13 de novembre a les 18,00h, amb la inauguració de l’esmentada exposició per part del seu comissari, el Dr. Eduard Juncosa Bonet, que serà l’encarregat d’oferir una visita comentada per tots els assistents.

Junt amb l’exposició, s’oferirà un cicle de conferències que té per objectiu conèixer el personatge i el context en què va viure. La primera d’aquestes xerrades es durà a terme al Centre de Lectura de Reus, el dijous 16 de novembre a les 19,00h, i anirà a càrrec del Dr. Germán Navarro Espinach, catedràtic d’Història medieval de la Universitat de Saragossa, “La història de Benet XIII (1394-1423), el papa Luna, 600 anys després de sa mort”. En aquest mateix acte també es projectarà el breu documental “El papa Luna. Saber, diplomacia y poder en la Europa medieval”

La segona conferència tindrà lloc el dimarts 21 de novembre a les 19.00h a l’Arxiu, i anirà a càrrec d’Eduard Juncosa Bonet, doctor en Història medieval i politòleg, sota el títol “El perfil polític del papa Luna: un actor clau per a la història de la Corona Catalanoaragonesa”.

Finalment, el dimecres 29 de novembre a les 19,00h, Ezequiel Gort Juanpere, doctor en Història medieval, pronunciarà la conferència “Pere de Luna, senyor feudal de Reus”. També en aquesta ocasió, l’acte es durà a terme a l’Arxiu (c. Sant Antoni M. Claret, 3).

L’exposició es podrà veure fins al divendres 1 de desembre a les 11,00h del matí, quan serà clausurada. Al llarg de les tres setmanes en què s’exhibirà, l’Arxiu oferirà visites comentades per a grups i col·lectius, prèvia reserva al telèfon 977 010 054.

Cartell de l'acte

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.