L'Arxiu rep més de 2.000 documents de l'hospital en el marc de la campanya #Arxivemlacovid19

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 27/09/2020
E.g., 27/09/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

el_material_de_lhospital_exposat_se_cedira_a_larxiu_municipal-20200508092523.jpg
Divendres 08 Maig, 2020

L’Hospital fa donació de la documentació recollida dins la campanya «A l’Hospital la pintura i l’Escriptura cura» a l’Arxiu de la ciutat amb la finalitat que s’integri dins la Col·lecció #Arxivemlacovid19, i que es preservi pel futur, esdevenint un testimoni del moment viscut.

L’Arxiu Municipal es va adherir, el dia 6 d’abril, a la campanya #arxivemlacovid19, iniciativa seguida per més de 70 arxius del territori català i recolzada i impulsada per l’Associació d’Arxivers-Gestors de Documents de Catalunya. Recollir l’evidència documental dels moments que estem vivint i fer-ho amb el testimoni generat directament per la mateixa societat és l’objectiu darrer d’aquest projecte.

Imatges de carrers buits, balcons plens de gent esperançada, moments de tristor i d’incertesa, imatges de professionals del món de la salut oferint el millor de sí mateixos, treballadors dels comerços de queviures, dependents dels supermercats... i tot el gran col·lectiu de professionals que aquests dies han estat a primera línia. Diaris de confinament que expliquen experiències viscudes dia a dia, dibuixos dels infants que ens mostren amb colors molt vius que «tot anirà bé», la tasca dels mestres, educadors... Vídeos que graven el silenci o els aplaudiments... agraïments  a col·lectius, entitats... Gravacions sonores amb missatges d’esperança o d’abatiment...

Els hospitals han viscut en primera línia aquesta crisi sanitària i en aquest sentit l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus va creure necessari iniciar també una campanya per recollir missatges de suport, dibuixos, cartes, imatges... i va convidar a la ciutadania a fer-los-hi arribar a través  del correu [email protected]

Bona part d'aquests missatges d'esperança i suport decoren la "rambla" del centre i fan evident l'excepcionalitat del moment i la gran incidència emocional que ha tingut en les persones.

A part, l'Hospital també ha recollit imatges dels professionals, que quedaran com a testimoni de la gran tasca duta a terme i del compromís d'aquest col·lectiu en la lluita contra el virus.

També s'han recollit les mostres d'agraïment cap a les empreses i entitats que han volgut fer donacions de materials en aquests moment tan greus.

L'Hospital de Reus i l'Arxiu de la ciutat han arribat a un acord per tal de preservar aquests testimonis del moment viscut.

Més de 2000 documents, en suport digital, en formats jpeg, pdf o txt formen el gruix d'aquesta donació que s'integra dins la col·locecció #Arxivemlacovid19 Reus.

Tota aquesta documentació serà custodiada a les instal·lacions de l'Arxiu Municipal, on es tractarà arxivísticament, seleccionant-la, classificant-la, descrivint-la, inventariant-la i conservant-la degudament, amb la finalitat que generacions futures puguin saber com va viure la població aquesta greu crisi.

el_material_de_lhospital_exposat_se_cedira_a_larxiu_municipal-20200508092523.jpg

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.