L'Arxiu s'adhereix a la inicitiva del Consell Internacional d'Arxius: "Els arxius i els documents són accessibles"

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 10/09/2020
E.g., 10/09/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres 08 Abril, 2020

El Consell Internacional d'Arxius (ICA) ha promogut la iniciativa “Els arxius i els documents són accessibles” per tal de fer veure a la ciutadania que malgrat que els arxius estan tancats a la consulta presencial, la consulta en línia dels documents és possible en moltes institucions. També vol posar de manifest que els serveis associats a la gestió de documents continuen amb les seves tasques habituals per tal de facilitar les operacions comercials i governamentals

L'ICA posa a disposició de la ciutadania un mapa amb les geolocalitzacions dels diferents arxius i serveis de gestió documental, mostrant els diferents recursos en línia de què disposen, facilitant així el seu accés.

L’Arxiu Municipal de Reus s’ha sumat a la proposta i ja forma part de la comunitat mundial de recursos en línia.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.