Presentació de Coia l'arxivera

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 21/09/2021
E.g., 21/09/2021
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Coia l'Arxivera
Imatge de la presentació d'
Pere l'arxiver i Coia l'arxivera
Pere i Coia arxivers
Divendres 12 Juny, 2020

Presentació de Coia l’arxivera

Us presentem el nou personatge que, junt amb Pere l’arxiver donarà a conèixer l’Arxiu als nens i nenes de la ciutat i de la comarca.

Coia l’arxivera ha estat creada per l’il·lustrador reusenc Pere Prats Sobreprere – autor també d’en Pere l’arxiver-. La creació d’aquest personatge respon al fet de fer pedagogia entre els més petits – i no tan petits- que dins la professió hi ha una forta presència de dones arxiveres, i que en l’actualitat – a diferència del que passava temps enrere- les dones tenen un alt grau de representació en aquest sector.

 A través d’una presentació adreçada bàsicament a alumnes de primària, en Pere i la Coia – que en el vídeo que s’acompanya són interpretats per veus infantils-, volen apropar i donar a conèixer què és un arxiu, qui hi treballa, com eren abans i com són ara... què hi podem trobar... tot explicat d’una manera simple i pedagògica que a les sessions presencials s’adapta a les edats dels infants que ens visiten, desenvolupant més o menys els continguts.

En la realització d’aquesta presentació s’han tingut en compte també els criteris donats per professionals de l’ensenyament d’aquesta etapa (primària).

La sessió presencial, acaba proposant la figura d’un encarregat de l’Arxiu de la classe, que serà el responsable de guardar tota la documentació que considerin important. Els nens i nenes prendran cap a l’escola una capsa - a la qual hi hauran posat ells mateixos la paraula - ARXIU - i que anirà passant de curs en curs fins que acabin l’escolarització.

 “Una visita a l’Arxiu” és una activitat que ofereix l’Arxiu Municipal de Reus i l’Arxiu Comarcal del Baix Camp a les escoles de Reus i la comarca.

Coia l'Arxivera
Imatge de la presentació d'
Pere l'arxiver i Coia l'arxivera
Pere i Coia arxivers

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.