Projecció del documental "Por al Cel", dirigit per la periodista Marta Trill i l'historiador Axel Baiget

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 03/12/2020
E.g., 03/12/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Axel Baiget, co director del documental, explicant com s'ha elaborat el documental
Dijous 09 Juny, 2016

Dins dels actes que s'han programat a l'Arxiu de Reus en motiu de la setmana del Dia Internaconal dels Arxius, destaquem la projecció de documental "Por al Cel", un documental que recull les vivències i els testimonis dels habitants de la Selva del Camp durant els bombardeigs feixistes al Camp de Tarragona (1936-1939). El projecte ha estat dirigit per la periodista reusenca Marta Trill i l'historiador selvatà Àxel Baiget.

‘Por al cel’ relata, amb una quinzena de testimonis, com era la vida a la Selva del Camp durant els bombardeigs franquistes del 1936 al 1939. 

L’audiovisual, constitueix un document únic de memòria històrica que apropa una visió inèdita tant de la Selva del Camp com del seu entorn d’influència. Durant un any i mig, Trill i Baiget han endegat un projecte de documentació, redacció i guió per elaborar el documental que els ha portat des de l’Arxiu Històric de l’Exèrcit de l’Aire a Madrid, passant per l’Ufficio Storico dell’Aeronautica Militare (USAM) de Roma, el mateix Centre de la Imatge Mas Iglesias de Reus i l’Arxiu Històric de la Selva del Camp. Tot plegat, arrodonit amb les aportacions indispensables dels testimonis de la gent del poble.

El documental permet que l’espectador es faci una idea fidel de la vida en aquells temps convulsos, de la importància de la vida als masos, dels refugis i dels temors i la incertesa amb la qual van haver de conviure els nostres avantpassats.

Axel Baiget, co director del documental, explicant com s'ha elaborat el documental

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.