Què en saps de l'Arxiu de Reus?

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 09/12/2023
E.g., 09/12/2023
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Què en saps de l'Arxiu de Reus?
Dimarts 14 Abril, 2020

"Què en saps de l'Arxiu de Reus?", amb aquesta pregunta iniciem un seguit de 8 infografies que ens explicaran - de manera molt sintètica- quina ha estat la història de l'Arxiu de la ciutat. De de les primeres notícies que en tenim fins avui. De l'Edat Mitjana fins a l'Arxiu del segle XXI. 

(Veure exposició virtual a "Fitxers relacionats")

Farem un recorregut pels principals moments que ha viscut el nostre arxiu: els primers arxivers, les seves ocupacions, la realització d'instruments de descripció (inventaris, catàlegs...), documents significatius, els diferents espais per on ha passat la institució...la seva vinculació amb la societat, la preocupació per la conservació dels documents... fins arribar als nous reptes actuals...reptes que ens porta l'Administració electrònica i que ha suposat que a més de tractar, gestionar i preservar documents en suport pergamí, paper, plàstic o vidre... haguem d'afrontar com tractem, gestionem i preservem la documentació en suport electrònic.

Acabarem el recorregut mostrant què fa l'Arxiu actualment i ho descobrirem a través de la seva memòria d'activitats.

Finalment, per a totes aquelles persones que en vulguin saber més, posarem a disposició -facilitant l'accés en línia- el llibre "Aproximació de la història de l'Arxiu Municipal de Reus" (Publicacions de l'Arxiu Municipal de Reus, 16) d'Ezequiel Gort i Juanpere, publicat l'any 2011. 

Què en saps de l'Arxiu de Reus?
Fitxers relacionats:
Tipus de fitxer 1_ÈpocaMedieval 2166.6 KB
Tipus de fitxer 5_ElsegleXX_1 307.4 KB
Tipus de fitxer 6_Elsegle XX_2 347.3 KB
Tipus de fitxer 7_ElsegleXX_3 445.9 KB
Tipus de fitxer 8_Elsegle_XXI 2613.2 KB

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.