Reportatge de TV3 sobre el Fons de música del Mestre Vidal

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 02/12/2020
E.g., 02/12/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Imatge reportatge
Dijous 01 Febrer, 2018

El Mestre Vidal...

Xavier Vidal Fargas (1893—1965), va ser un músic, professor i compositor reusenc. Director de la Banda Municipal de 1919 a 1964
Va dirigir la Banda Municipal (nascuda el 1894) després de que el precedissin en el càrrec Jacint Vergés, Estanislau Mateu, Marimón i Camprubí.

El mestre Vidal es va rellevar del seu càrrec per pròpia voluntat, i passà a substituir-lo el senyor Josep Casanovas Marca.

El seu llegat documental

El mes de juny d’aquest any 2017 va tenir lloc l’acte de donació, a l’Arxiu Municipal, del fons de la Banda de Música de la Ciutat de Reus a càrrec del Sr. Josep Casanovas Marca, qui en fou el darrer director. Ara, la família Vidal Gil, ha decidit fer entrega de la documentació del que fou director de la Banda durant més de 40 anys—el tant estimat Mestre Vidal— .

A grans trets, podem dir que el conjunt de la documentació abraça un volum d’uns 350 documents—la majoria particel·les i partitures, tot i que també hi ha alguna fotografia-. També cal destacar una part bibliogràfica (tractats de música, mètodes de piano i violí, mètodes d’harmonia, història de la música...).
L’abast cronològic—tot i que encara no està estudiat detingudament—englobaria documents de mitjans del segle XIX fins a mitjans del XX.

Imatge reportatge

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.