Declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones

Cerca declaracions Institucionals

E.g., 04/08/2020
E.g., 04/08/2020
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 5/03/2010
Dia Dona

El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres 5 de març amb el vot unànime de tots els regidors la declaració institucional amb motiu del Dia Internacional de les Dones, amb el redactat següent:

8 DE MARÇ DE 2010, DIA INTERNACIONAL DE LES DONES
«100 ANYS FENT POSSIBLE LA IGUALTAT»

Avui, 8 de març de 2010, commemorem el Dia Internacional de les Dones. I aquest any ho farem de forma especial. Recordem que fa 100 anys Clara Zetkin va llançar la proposta d’aquesta celebració amb l’objectiu de promoure el sufragi universal femení, i la pau i la llibertat per a tothom.

En aquest 100 anys, milions de dones dels cinc continents s’han unit i han lluitat incansablement per reivindicar drets de la ciutadania històricament negats a les dones.

I s’han aconseguit veritables avenços per a les nostres societats que, en la mesura que esdevenen més igualitàries, són també més democràtiques i justes. Però són encara molts, i molt importants, els reptes que ens queden per assolir.

Avui, en un context de crisi econòmica i financera mundial, que afecta molt especialment a les dones, és molt important seguir treballant per la igualtat de dones i homes i seguir reivindicant la seva presència en tots els espais de la vida.

És per això que

a) reivindiquem adoptar mesures positives per tal d’afavorir:
- el seu accés a un lloc de treball, a l’habitatge digne i a la capacitació professional;
- la no discriminació salarial i un salari just que els permeti fer front a les seves responsabilitats familiars; i,
- l’eliminació de la bretxa digital que els limita l’accés a la informàtica i a la participació social.

b) reivindiquem programes específics per a totes aquelles dones en situació de vulnerabilitat:
- les dones grans amb discapacitats, les vídues, les aturades amb responsabilitats familiars a càrrec, les dones migrades amb dificultats d’integració, les víctimes de violència, o les malaltes de sida.

c) reivindiquem que es prenguin en consideració les aportacions de les dones en l’exercici del poder polític:
- les mesures encaminades a la conciliació dels temps de treball, familiar, personal i d’oci;
- les mesures per afavorir la coresponsabilitat d’homes i dones en les tasques domèstiques i de cura d’infants i persones grans dependents per tal que no siguin les dones qui carreguin amb tot el pes de la responsabilitat; i,
- l’ordenació de territoris, pobles i ciutats que tinguin en compte les necessitats de les persones pel que fa a la mobilitat: accés a serveis pública, desplaçaments al lloc de treball; o pel que fa a la seguretat.

Avui també, davant la situació de violència i l’abús sexual que pateixen les nenes i les dones de tot el món, especialment en els llocs de conflicte armat:

- reivindiquem que parin les guerres i que es protegeixin nones i dones que en són víctimes innocents
- reivindiquem que es persegueixi aquells qui trafiquen amb dones per explotar-les sexualment.

En definitiva, en un dia com avui, volem expressar la nostra confiança en els avenços socials per tal que la tan desitjada igualtat entre dones i homes sigui una realitat aconseguida al 100% a mig termini. Però també volem expressar el nostre compromís de continuar lluitant per la igualtat de drets i oportunitats; per tal que la nostra sigui una societat més justa i més democràtica.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.