Actes per dia

Dl Dt Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 
 
 
 
 
 
Data Actual
Actes Programats

Dia Mundial de la SIDA

Dia Mundial de la SIDA

Fem-ho ViH-sible

Ja fa més de 40 anys que es van descriure els primers casos de la malaltia, però avui dia, continua sent un problema de salut important per a la població. Des de l'inici de la pandèmia, s'estima que el virus del VIH ha contagiat més de 80 milions de persones a tot el món. Actualment a Catalunya hi ha més de 33.000 persones que conviuen amb el VIH, però no és un problema del passat, ja que hi continua havent una taxa d'infeccions al nostre medi al voltant de 10-12 casos nous per 100.000 habitants i any.

La infecció pel VIH no només afecta grups de població molt concrets perquè la via de transmissió majoritària en l'actualitat és la via sexual, per la qual cosa qualsevol persona que manté relacions sexuals es pot contagiar pel VIH si no es prenen les mesures adequades. 

Durant tots aquests anys, s'han realitzat importants avenços en el coneixement de la malaltia, així com en tècniques diagnòstiques i fàrmacs per al tractament, que són cada cop més eficaces i amb menor toxicitat. Tot això ha contribuït a fer que la malaltia, que inicialment era mortal en la majoria dels casos, s'ha convertit en una malaltia crònica, amb un millor pronòstic i una millor qualitat de vida per al pacient. Encara hi ha reptes pendents, però els més rellevants són incidir en mesures preventives per a la població i en un diagnòstic precoç dels pacients que tenen la infecció i no ho saben perquè estan asimptomàtics. D'aquesta manera evitarem la transmissió i evitarem la progressió de la malaltia.

Per tot això, i aprofitant aquest dia, hem de fer visible el problema, perquè tots, cadascun en mesura de les nostres possibilitats, podem col·laborar per evitar l'avenç de la pandèmia pel VIH i l'estigmatització dels pacients amb infecció pel virus del VIH, amb un programa d'actes que tindrà per escenari principal la Plaça del Prim. 


Programa 

11: 40 - Benvinguda 

11: 45 -  Exposició FEM-HO  ViH-sible.  Instal·lació artística en col·laboració amb els Instituts de secundària de Reus. 

12: 45 - Actuació Zumba. 

13: 45- Lliurament de Kits per sobreviure a les ITS a tots els assistenta a l'acte.A més a la tarda encesa de llums vermelles a les fonts i la Capsa Gaudí, per homenatjar el Dia Mundial de la SIDA 


ON

Plaça Prim

43201

Com arribar-hi


QUAN

el 01/12/2022

a les 11:30h

LOCALITZACIÓ

Et pot interessar...

Ara MalikianE
Arts escèniques

Ara Malikian

Ara MalikianThe Ara Malikian world tourAra Malikian és, sense cap dubte, un dels més brillants, expressius i carísmàtics violistes de la seva generació.Quan vaig veure el meu fill caminar per primera vegada després de mesos de caigudes, d’intents fallits, de cops i tornada a provar-ho, vaig...

On: Teatre Fortuny

Delicades E
Arts escèniques

Delicades

Delicades T de Teatre - 30 anys Torna una de les obres més emblemàtiques i exitoses de la companyia, carregada d'històries, situacions i humorLes T de Teatre enguany commemoren 30 anys de trajectòria i per celebrar-ho tornen amb el seu espectacle més emblemàtic: Delicades.Una història...

On: Teatre Fortuny

Dàmaris Gelabert & The Grow up singing BandE
Arts escèniques

Dàmaris Gelabert & The Grow up singing Band

Dàmaris Gelabert & The Grow uo singing BandLa gira dels 25Cantar és estimar, es aprendre, ens uneix i ens fa millorsLa Dàmaris celebra els vint-i-cinc anys de carrera amb una gira de luxe, acompanyada per la increïble The Grow Up Singing Band. A l’escenari també comptarà amb la...

On: Teatre Fortuny

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.