El projecte d'urbanització i paisatge de la riera de l'Abeurada es presenta al veïnat

Cerca al Blog de Next Generation

E.g., 14/03/2023
E.g., 14/03/2023
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Presentació projecte riera de l'Abeurada
Presentació projecte riera de l'Abeurada
Presentació projecte riera de l'Abeurada
Presentació projecte riera de l'Abeurada
Dimecres 08 Març, 2023
Ahir dimarts es va fer la presentació pública al veïnat del projecte d'urbanització i paisatge de la riera de l'Abeurada. L'acte va tenir lloc a l'Escola Isabel Besora a les 7 de la tarda, i va anar a càrrec de Daniel Rubio, regidor de Medi Ambient i Recursos Humans de l'Ajuntament de Reus, acompanyat de tècnics i tècniques de l'àrea de Medi Ambient. En el decurs de l'acte es va projectar un vídeo sobre l'estat actual de la riera, i es van donar els detalls de la intervenció prevista. L’objectiu del projecte és intervenir en un tram de la riera de l’Abeurada per convertir-lo en una àrea de lleure i foment de la biodiversitat. Forma part del projecte general d’urbanització i paisatge de la riera de l’Abeurada, tal com es concreta en el Pla d’Acció de la V Verda de Reus, que comprèn un conjunt d’actuacions sobre les rieres del municipi per recuperar-les com a eixos de la infraestructura verda de la ciutat.
 
Després de la presentació del projecte es va obrir un torn d'intervencions entre les persones assistents, en el decurs de les quals es va plantejar la necessitat que el projecte fos inclusiu de manera que l'accés a la riera fos possible per a tothom. Després d'explicar les limitacions tècniques que afecten la presa de decisions en aquest àmbit (les rieres estan afectades per una normativa específica atenent al fet, entre altres, que al llarg del seu curs no hi poden haver impediments que dificultin el pas de l'aigua,) es van exposar algunes opcions a valorar.
 
La presentació al veïnat s'emmarca en el pla de governança i comunicació del projecte, que preveu la participació ciutadana com un element imprescindible per l'assoliment dels objectius establerts.

Aquest projecte ha obtingut una subvenció de 120.000 €, segons la resolució definitiva de 17 de novembre, de la convocatòria d’ajuts per a la realització d’accions destinades a la promoció d’estils de vida saludables a través de la creació o rehabilitació d’entorns saludables del Ministeri de Sanitat amb la Federación Española de Municipios y Provincias i la Red Española de Ciudades Saludables, en el marc del PRTR i de l’instrument dels fons Next Generation. La inversió prevista, que inclou també accions de comunicació i de participació per acostar la proposta a la ciutadania, és de 164.571,41 €.

Logotips Next Generation entorns saludables

Presentació projecte riera de l'Abeurada
Presentació projecte riera de l'Abeurada
Presentació projecte riera de l'Abeurada
Presentació projecte riera de l'Abeurada

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.