Inaugurada la rotonda d'accés a la urbanització Mas Carpa, a l'avinguda de Tarragona

Cerca al Blog de Next Generation

E.g., 04/03/2024
E.g., 04/03/2024
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Inauguració rotonda Mas Carpa
Inauguració rotonda Mas Carpa
Inauguració rotonda Mas Carpa
Dissabte 11 Març, 2023

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha presidit aquest dissabte, 11 de març l’acte d’inauguració de la rotonda que d’accés a la urbanització Mas Carpa des de l’avinguda de Tarragona. La nova rotonda ha contribuït a canviar la fisonomia de l’avinguda, del format de via interurbana a via urbana. Així, farà reduir la velocitat dels vehicles i reduir el risc en la incorporació de vehicles tant a la urbanització com a l’avinguda. Així mateix, ha previst la connexió amb el carril bici al llarg de l’avinguda Tarragona. A l'acte d'inaguració també hi han assistit la vicealcaldessa de Reus, Noemí Llauradó; la regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Marina Berasategui; i altres membres de la corporació municipal; així com veïns de la urbanització Mas Carpa.

L'obra va ser adjudicada a l’empresa Tecnologia de Firmes SA amb un pressupost d’adjudicacó de 579.444,80 euros (IVA inclòs). El projecte compta amb finançament de la Unió Europea, amb fons Next Generation, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’estat espanyol, i d’acord amb la convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana per a la implantació de zones de baixes emissions i la transformació digital i sostenible del transport urbà.

La rotonda, situada a la intersecció entre l’avinguda de Tarragona i la prolongació del carrer d’Estanislau Mateu, té un diàmetre interior de 16m, dels quals 1,20m corresponen a una franja pavimentada i els 13,60m més interiors són zona verda. El diàmetre exterior és de 36,60m, format per 2 carrils de 4 en la rotonda, un carril bici exterior d’1,50m i una franja separadora entre el carril bici i el carrils de vehicles de 0,80m. En el punt de connexió entre la rotonda i el carrer Estanislau Mateu i Valls s’hi ha disposat d’un carril d’incorporació i un de sortida de la rotonda de 4m d’amplada cadascun, separats per una illeta distribuïdora. També s’han construït voreres que permeten la circulació segura de vianants com correspon a una via urbana. I els espais fora de la nova vorera s’han convertit en zones verdes.

El projecte executat es complementa amb accions de millora de la seguretat viària com la instal·lació de radars pedagògics i senyalització lumínica als passos de vianants.

Carril bici
La planificació de les obres de la rotonda s’ha coordinat amb els treballs de construcció del carril bici de l’avinguda de Tarragona entre la rotonda del Tecnoparc i la rotonda de l'avinguda del President Macià.

La construcció del carril ha mantingut el sentit de circulació als dos costats de l’avinguda. S'han aprimat els carrils destinats als vehicles motoritzats (amb la qual cosa es contribueix a la reducció de la velocitat) i s’ha creat un carril bici segregat unidireccional per banda i banda, tant en sentit Tarragona com sentit Reus. La separació dels carrils destinats a bicicletes dels carrils per als vehicles motoritzats s’ha fet amb la instal·lació de peces de PVC sobre el paviment, que reforcen la seguretat dels usuaris de la via.

L'obra, adjudicada a l’empresa Transmaber SL amb un pressupost de 184.136,87 euros (IVA inclós), també està finançada per la Unió Europea amb Fons Next Generation EU, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència de l’Estat Espanyol, i d’acord amb la convocatòria del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Logotips Next Generation ZBE

Inauguració rotonda Mas Carpa
Inauguració rotonda Mas Carpa
Inauguració rotonda Mas Carpa

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.