L'Ajuntament de Reus rep ajuts Next Generation per a dos projectes d'actuació en entorns saludables

Cerca al Blog de Next Generation

E.g., 22/01/2023
E.g., 22/01/2023
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

mapa_de_les_actuacions_previstes-20221213110752.jpeg
Dijous 17 Novembre, 2022

L'Ajuntament de Reus va presentar el projecte d'urbanització i paisatge de la riera de l'Abeurada i el de construcció d'un umbracle a l'escola General Prim a la convocatòria d'ajuts per a la realització d'accions destinades a la promoció d'estils de vida saludable a través de la creació o rehabilitació d'entorns saludables, del Ministeri de Sanitat juntament amb la Federación Española de Municipios y Provincias y la Red Española de Ciudades Saludables. Tots dos projectes han estat valorats positivament i se'ls ha concedit un ajut a càrrec de l'instrument financer Next Generation en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) de 120.000 € per al projecte de l'Abeurada i de 47.114,65 € en el cas del projecte de l'umbracle de l'escola General Prim.

Construcció d'un umbracle a l'escola General Prim

L’objectiu és transformar el pati de l’escola en un espai d’ús públic en el marc del programa Patis oberts, que proposa obrir els espais d’esbarjo de les escoles fora dels horaris lectius per a activitats obertes a tothom, i del projecte de Xarxa de refugis climàtics, que agrupa equipaments municipals i espais públics que poden oferir condicions de confort tèrmic en episodis de temperatures extremes. Amb aquest objectiu, es construeix un umbracle format per pilars i bigues metàl·liques per generar una zona d’ombra i aixopluc i garantir el joc els dies amb condicions meteorològiques adverses.

L'ajut concedit, de 47.114,65 €, assumeix el total de la inversió.

Urbanització i paisatge de la riera de l'Abeurada

L’objectiu del projecte és intervenir en un tram de la riera de l’Abeurada per convertir-lo en una àrea de lleure i foment de la biodiversitat. Forma part del projecte general d’urbanització i paisatge de la riera de l’Abeurada, tal com es concreta en el Pla d’Acció de la V Verda de Reus, que comprèn un conjunt d’actuacions sobre les rieres del municipi per recuperar-les com a eixos de la infraestructura verda de la ciutat.

La inversió prevista, que inclou també accions de comunicació i de participació per acostar la proposta a la ciutadania, és de 164.571,41 €.

 Logotips Next Generation entorns saludables

 

mapa_de_les_actuacions_previstes-20221213110752.jpeg

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.