Conferència "El castell maleït. Joan Montseny, el procés de Montjuïc i la repressió de l'obrerisme"

Cerca al Blog de l'Arxiu

E.g., 30/04/2024
E.g., 30/04/2024
Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Conferència de Joan Navais a l'Arxiu de Reus
Conferència de Joan Navais a l'Arxiu de Reus
 Cartell de l'acte:
Dijous 30 Març, 2017

Aquest dimecres 29 de març l'Arxiu de Reus (19:30 h) ha estat escenari de la conferència "El castell maleït. Joan Montseny, el procés de Montjuïc i la repressió de l'obrerisme", a càrrec de l'historiador reusenc Joan Navais. Aquest acte està inclós dins del cicle “Joan Montseny i Carret. Educar per transformar”, organitzat per l'Arxiu de Reus, Carrutxa, el Centre de Lectura de Reus, l'Institut Municipal de Museus i les Biblioteques Municipals.

Una trentena de persones ha assistit a la conferència en la que Joan Navais ha reflexionat sobre com a finals del segle XIX la propaganda pel fet –violenta– d’alguns individus aïllats o de petits grups d’ideologia anarquista va colpejar durament la societat barcelonina i catalana. Com a reacció, l’Estat va desencadenar una repressió arbitrària i d’una virulència sense precedents per esclafar l’obrerisme més combatiu. N’és un trist exemple l’anomenat procés de Montjuïc que va esdevenir un símbol de les injustícies i les crueltats de l’Estat contra l’anarquisme i en general, l’obrerisme català. El reusenc Joan Montseny en fou protagonista i alhora, testimoni privilegiat.

Conferència de Joan Navais a l'Arxiu de Reus
Conferència de Joan Navais a l'Arxiu de Reus
 Cartell de l'acte:
Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.