Notes de premsa

Acord de la junta de portaveus en defensa de les persones afectades per la síndrome de la post-pòlio

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 17/11/2016

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest dijous 17 de novembre una moció en defensa dels drets de les persones afectades per la síndrome de la post-pòlio, amb el redactat següent:

“La Poliomielitis va afectar moltes persones al nostre país fins que l'any 1976 es va generalitzar la vacuna. Actualment milers de persones encara tenen seqüeles d'aquesta malaltia.

La incidència de la Síndrome Post-Pòlio (SPP), documentada ja al 1875, i denominada també efectes tardans de la Poliomielitis, atròfia muscular Post-Pòlio i atròfia neuromuscular postpoliomelítica, pot afectar un alt percentatge dels malalts d'aquesta malaltia i pot aparèixer entre 25 i 40 anys després de l'atac del virus.

Cal tenir en compte els perjudicis emocionals i psicològics que resulten del patiment de la malaltia i que fa que invalidin encara més les persones afectades.

La SPP pot presentar-se en qualsevol moment i per múltiples raons totalment fora del control de les persones que la pateixen.

Primer.- Demanar a la Generalitat de Catalunya que posi en marxa un protocol d'atenció integral a les persones afectades pels efectes tardans de la poliomielitis, entre ells la síndrome Post-Pòlio, així com reforçar la formació i informació dels professionals sanitaris catalans peroferir amb caràcter general una atenció especialitzada i adequada a les necessitats d'aquests pacients.

Segon.- Demanar al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya que reforci el circuit específic per l'atenció dels pacients de SPP que hi pugui haver en els centres hospitalaris i d'atenció primària de Catalunya.

Tercer.- Demanar a L'Ajuntament de Reus que obri un registre de les persones afectades per la síndrome Post-Pòlio a la ciutat i que els informi sobre els protocols un cop creats.

Quart.- Demanar a la Generalitat de Catalunya i al govern espanyol que es consideri la
Síndrome Post-Pòlio com una patologia dolorosa, invalidant i incapacitant, afegint-la al sistema de valoració de la discapacitat.

Cinquè.- Demanar al govern espanyol que modifiqui l'article 1 del Reial Decret 1851/2009, de 4 de desembre, pel que es regula l'anticipació de la jubilació dels treballadors amb discapacitat en grau igual o superior al 45 per cent, en el sentit de suprimir als afectats per la Poliomielitis l'exigència del reconeixement del grau de discapacitat del 45% durant tot el temps de cotització, limitant-lo, en conseqüència, únicament al moment de sol·licitud de jubilació, previ informe mèdic.

Sisè.- Demanar al govern espanyol que les modificacions s'apliquin també als funcionaris de l'Administració Civil de l'Estat.”

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.