Notes de premsa

Acord intercomarcal per a l’acolliment residencial d’urgència de víctimes de violència de gènere

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 12/04/2010

gidora cap de l’Àrea de Benestar, Rosa Garrido, ha signat aquest dilluns 12 d’abril, en nom de l’Ajuntament de Reus, la renovació del conveni de col·laboració amb els consells comarcals del Baix Camp, l’Alt Camp, el Priorat i la Conca de Barberà, l’Ajuntament de Cambrils i la Fundació Privada d’Assistència i Gestió Integral (AGI) per a la gestió del servei d’acolliment residencial d’urgència per a dones víctimes de violència de gènere.

El conveni, que renova els acords vigents fins ara i té vigència durant tot el 2010, contempla el manieniment d’un habitatge situat a Reus destinat a l’acolliment temporal d’urgència (aproximadament 15 o 20 dies) amb garanties de seguretat, suport i recolzament psicosocial, a aquelles dones i els seus fills i filles que es troben en situació de risc per haver patit violència masclista, fins que es trobi un recurs adient de llarga estada o bé, retornin al domicili com a família monoparental.

La ubicació del servei d’emergència està situat en un pis de la ciutat de Reus, gestionat per la Fundació AGI, una entitat privada que, entre les seves funcions treballa en l’atenció a dones víctimes de la violència de gènere. El preu de manteniment del servei per a l’any 2010 és de 29.885 euros en concepte de manteniment del pis, cost de la treballadora social responsable del servei i la resta de despeses directes i indirectes derivades. L’Ajuntament de Reus aporta 10.665,24 euros.

Durant l’any 2009, 16 dones han accedit al pis d’urgències, el 100% de les peticions rebudes. D’aquestes, 11 ho han fet amb els seus fills. La durada mitjana de l’estada ha estat de 14,60 dies.

El 73% de les usuàries han deixat el pis d’urgències després d’assolir els objectius d’aquest servei: el 20% han aconseguit viure independents a un pis de lloguer; el 27% ha fet la sortida per anar amb la família d’origen i/o amics; el 6% ha retornat al país d’origen; el 13% han ingressat a un servei d’acollida residencial de llarga estada; i el 6 % ha estat acollida per una associació.

Per preparar les dones per a la nova realitat que suposa l’ingrés en un Servei d’Acollida Residencial o bé, per al retorn al domicili o al domicili d’un familiar, les professionals del servei han realitzat un seguiment individualitzat diari amb cadascuna de les 16 dones i els seus fills i filles.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.