Notes de premsa

Conveni amb les entitats que col·laboren amb el Pla Educatiu d’Entorn

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 19/04/2006

s, 20 d’abril, a les 18:00 h a la Sala Evarist Fabregas de l’Ajuntament de Reus, la tinenta d’alcalde d’Educació i Família, Empar Pont, signarà diversos convenis amb entitats que col·laboren amb el Pla Educatiu d’Entorn: l’Associació de Veïns Pau Casals, l’Agrupament Escolta i Guia Montsant- Verge del Cim i Cibercat.

Aquestes entitats s’han adherit al Pla Educatiu d’Entorn per a la promoció del treball en xarxa i millorar l’acció educativa formal dels centres educatius i, a la vegada, promoure la coherència en l’actuació dels agents de l’educació no formal i la informal, per millorar la capacitat educativa de l’entorn. Els centres educatius surten de les aules per relacionar-se amb les famílies, les entitats i les associacions del barri però també, i a la vegada, obren les portes i esdevenen escenari de l’activitat social, cultural i cívica que es genera el seu voltant.
El Pla amplia el concepte d’escola a partir de definir l’educació en tres àmbits: l’educació formal o reglada, l’educació no formal –activitats extraescolars, de lleure i de vacances– i l’educació informal: formació de pares i mares i sensibilització de la comunitat amb el doble objectiu de prevenir i implicar.
EL PEE: l’educació, un concepte més ampli: una responsabilitat de tots i totes
El curs 2005-06 la ciutat de Reus ha posat en marxa els Plans educatius d’entorn, un projecte de col·laboració institucional per a la millora de l’acció educativa mitjançant la coresponsabilitat dels agents del territori.
Aquesta iniciativa s’impulsa des de l’Àrea d’Educació i Família de l’Ajuntament de Reus i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. La voluntat és cooperar i treballar plegats, aprofitant els recursos i els serveis de l’Administració local i de l’autonòmica.
El desenvolupament d’un Pla d’Entorn ha de permetre assolir l’educació integral de tot l’alumnat i promoure la cohesió social a través de l’educació intercultural, l’ús de la llengua catalana i la igualtat d’oportunitats. Un PEE és una iniciativa de cooperació educativa que pretén:
· Promoure la cohesió social a través de l’educació intrercultural i l’ús de la llengua catalana en un marc multilingüe.
· Crear un sistema de cooperació entre departaments i amb l’Administració local, obert al món associatiu.
· Aconseguir l’educació integral de l’alumnat.
· Actuar en un àmbit territorial concret d’una manera ordenada i estable
· Dinamitzar i potenciar actuacions coordinades entre els centres educatius i el seu entorn.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.