Notes de premsa

Dispositiu de seguretat de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra amb motiu de la campanya de Nadal

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

àrdia Urbana de Reus i el cos de Mossos d’Esquadra han posat en marxa des del passat divendres 2 de desembre el dispositiu conjunt de seguretat amb motiu de la campanya de Nadal. El pla, que integra el Pla Nadal 2011 de la Guàrdia Urbana i el Dispositiu Grèvol dels Mossos d’Esquadra, es basa en el patrullatge mixt amb agents dels dos cossos de seguretat, el reforç de la presència policial als carrers, sobretot del centre de la ciutat i a les zones més comercials, i la proximitat dels agents amb els ciutadans.

El dispositiu de seguretat s’allarga més enllà de Reis, fins al diumenge 8 de gener, a l’inici de la campanya de rebaixes. Coincideix amb la major afluència de ciutadans a les àrees comercials i de serveis de la ciutat i, per aquest motiu, el pla s’adapta als horaris comercials

El principal objectiu del Pla de Seguretat de Nadal, és la prevenció de la comissió d’actes delictius en l’àmbit comercial i ciutadà (petits furts, robatoris, delictes contra la propietat intel·lectual...), amb la interacció personal entre els agents policials amb els comerciants, les associacions veïnals i els vianants, amb la vigilància, l’assistència als ciutadans i comerciants i l’assessorament als col·lectius que puguin esdevenir víctimes de delictes.

El dispositiu també posa l’èmfasi en la regulació de trànsit en els punts de més concentració, l’establiment de zones de pacificació de trànsit, el control de seguretat ciutadana, la vigilància de la venda ambulant i de productes falsificats, així com la recollida de denúncies al mateix lloc dels fets o l’acompanyament dels comerciants a les entitats bancàries per dipositar els diners de la caixa.

Els comandaments de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra mantindran reunions periòdiques de coordinació durant els dies que durarà el dispositiu per avaluar-ne el funcionament i, si és necessari, fer les variacions necessàries per tal d’assolir els objectius fixats.

El dispositiu de seguretat conjunt entre Guàrdia Urbana i Mossos d’Esquadra s’acompanya d’un seguit de recomanacions als comerciants perquè extremin les mesures de seguretat.

Fitxers relacionats:

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.