Notes de premsa

El 2003, el Servei Municipal de Drogodependències va atendre 119 nous fumadors que volien deixar l’hàbit

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 31/05/2004

anització Mundial de la Salut proposa celebrar el Dia Sense Tabac, avui, 31 de maig, amb el lema «Tabac i pobresa: un cercle viciós», per centrar l’atenció en l’estreta relació que existeix entre el consum de tabac i l’empobriment tant dels països com de les persones. És a dir, el tabaquisme afecta la salut, però també a l’economia, el medi ambient i el desenvolupament dels pobles.

Pel que fa a l’àmbit local, els fumadors que es plantegen superar l’hàbit de fumar tenen al seu abast l’Oficina Municipal de Drogodependències, situada a l’hospital Universitari Sant Joan. En l’any 2003, el Servei Municipal de Drogodependències de Reus va tractar 119 nous fumadors, que van realitzar una mitjana de 3,4 visites per persona. En total, es van atendre 207 persones amb dependència a la nicotina. La nicotina és una de les principals addiccions tractades al Servei Municipal de Drogodependències, darrera de l’adicció als opiacis i a l’alcohol.
Segons un estudi realitzat l’any 1998 entre els usuaris del Servei Municipal de Drogodependències, un 47% dels que es van adreçar al servei va deixar de fumar, un 23% va reduir el consum de tabac, i un 30% no va poder superar l’adicció.
El Servei Municipal de Drogodependències, ofereix ajuda personalitzada als fumadors, facilitant tractaments per poder abandonar l’hàbit, programes per a la reducció del consum de tabac i atenció a poblacions especials, com ara fumadors hospitalitzats, embarassades, joves...
Els pacients poden accedir-hi prèvia sol·licitud de visita, derivats per professionals sanitaris o per iniciativa pròpia.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.