Notes de premsa

El Cicle RCC Reus Cultura Contemporània s'internacionalitza

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 18/09/2023
Presentació del Cicle RCC Tardor 2023
Cartell Cicle RCC Tardor 2023

La regidoria de Cultura i Política Lingüística de l'Ajuntament de Reus, a través de l'Institut Municipal Reus Cultura, i l'Associació Cultural Anima't han presentat aquest dilluns al matí una nova edició del Cicle RCC Reus Cultura Contemporània que, per primera vegada, inclou actuacions de procedència internacional, protagonitzades pels americans Maita i Henri Herbert. En total s'han programat 12 concerts, a raó d'un cada setmana des del 6 d'octubre fins al 22 de desembre. 

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Polítia Lingüística, ha manifestat que "el Reus Cultura Contemporània forma ja part de l’aposta cultural de Reus i es converteix en la programació de música estable de la ciutat i que complementa la resta de propostes musicals i culturals de la capital del Baix Camp, ja sigui la que ens arriba a través de les programacions dels teatres Bartrina i Fortuny, o amb el cicle Accents que presentarem a finals de mes, o amb l’Associació de Concerts, entre d’altres".

Per la seva banda, Jacob Dalmau, de l'Associació Cultural Anima't, ha explicat que "l’RCC va néixer en pandèmia, va néixer de l’esperança de poder tornar a gaudir de la música en directe i fer-ho a la nostra ciutat, Reus. Hauria semblat difícil enmig d’aquelles restriccions pensar que podríem arribar a dir que ens internacionalitzem, una de les mancances més grans de la programació musical al nostre territori és aquesta, que costa que s’hi aturin bandes internacionals. Ja va passar en la tercera temporada, on ens van visitar músics de la talla de Barzin, Ye Vagabonds, que es va omplir d’irlandesos, ja que va ser l’únic concert que van fer en terres catalanes, els australians That Gold Street Sound o els danesos The Movement dins el “Pollo Reus Antifa Fest” de La Bullanga. I aquesta quarta temporada podem dir, convençuts, que les gires internacionals ja fan cap a Reus, comptarem amb els americans Maita i Henri Herbert".

L'RCC es reparteix per diferents espais: l'Absenta, el Racó de La Palma, la Taverna Despertaferro i la Sala Polivalent de la Palma. I manté les col·laboracions amb diferents associacions com l'H2O, el Casal Despertaferro, La Bullanga i, per primer cop, La Kultural. 

En la roda de premsa d'aquest dilluns s'ha presentat la primera part de la quarta temporada de l'RCC. D'octubre a desembre s'han programat artistes del Camp de Tarragona: Slice, Cati Plana i Pau Puig o Sr. Lufthansa; nacionals: Uxue, Ruinosa y las Strippers de Rahola, Pantocrator, Carlota Flaneur o Guillem Roma; de la resta de l’Estat espanyol: Dalila, Paco Moreno, Ghouljaboy i Sandra Monfort, i finalment, internacionals: Maita i Henri Herbert, que suma més de seixanta milions de visites en un sol vídeo de Youtube.

Jacob Dalmau ha explicat que "l’RCC vetlla per a dotar la ciutat de Reus d’una programació estable de música contemporània que permet normalitzar el consum cultural al Camp de Tarragona. Aquest projecte és possible gràcies al suport de l’Ajuntament de Reus, la Diputació de Tarragona i el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. També gràcies al nostre patrocinador principal, Estrella Damm. Així com la resta d’agents locals que hi col·laboren, als espais citats cal sumar-hi el 3de9 i el Bar Campus".

La imatge de la quarta temporada de l’RCC vol retre homenatge a aquells espais i persones que en les últimes dècades van transformar la ciutat musicalment i van iniciar projectes culturals que la van fer més viva i vibrant. Hi ha alguns dels locals més emblemàtics de Reus, des dels anys cinquanta fins als esdeveniments actuals. Amb l'ús d'elements visuals evocadors, es vol celebrar l'apassionant món de la música que ha ressonat a la ciutat i recordar-ne la seva evolució i vitalitat al llarg de les dècades, oferint un viatge a través de la història musical local.

Presentació del Cicle RCC Tardor 2023
Cartell Cicle RCC Tardor 2023

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.