Notes de premsa

El Consorci per a la Normalització Lingüística obre inscripcions als cursos d’hivern amb un sistema renovat d’atenció a l’usuari

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dilluns, 11/01/2021
Cartell inscripció als cursos de català del CNL

El Consorci per a la Normalització Lingüística engega un nou període d’inscripcions als cursos de català. Els dies 11 i 12 de gener s’obre la inscripció preferent per als exalumnes del darrer any i els dies 13, 14 i 15, per a la resta d’exalumnes i per al públic en general. Els cursos començaran el 25 de gener.

Per atendre la demanda, el Consorci ha articulat un nou sistema d’atenció ciutadana que millora el servei i facilita l’accés a les informacions rellevants.

Pel que fa a la inscripció, tota la informació està disponible al web corporatiu, on també es poden trobar les recomanacions per fer un curs virtual, les diferents modalitats (virtual o en línia) o accessos d’interès com la sol·licitud a la prova de col·locació virtual, l’oferta de cursos o les preguntes més freqüents.

A Reus, Cambrils, Falset i l’Hospitalet de l’Infant es duran a terme cursos virtuals síncrons de nivell inicial i bàsic que començaran amb una sessió presencial per mostrar a l’alumnat la plataforma, com s’estructura el curs i com es desenvolupa, i també cursos en línia de la resta de nivells.

La inscripció i les proves de col·locació es faran en línia per mitjà del web, però si és necessari es pot demanar cita per a una atenció presencial o aclariments a [email protected], [email protected], [email protected] o [email protected], segons el domicili de la persona interessada, o al telèfon 977 12 88 61.

Modalitats adaptades a la situació sanitària

A causa de les mesures per afrontar la pandèmia, en aquest període d’inscripció s’ofereixen cursos en modalitat virtual (síncrons) i cursos en modalitat en línia (asíncrons).

Els cursos virtuals són bàsicament com els cursos presencials, però amb la diferència que les classes es fan a través de l'ordinador o el dispositiu mòbil. En aquesta modalitat, es mantenen la sincronització d’horaris, la coincidència amb els altres alumnes o el contacte permanent amb el professor.

En canvi, els cursos en línia proposen un aprenentatge autònom en el qual l’alumne aprèn a través de la guia del pla de treball que s’ofereix a la plataforma virtual, amb activitats de pràctica i amb el suport d’un tutor. En aquesta modalitat asíncrona l’alumne no està supeditat a horaris concrets.

Tots dos formats, virtual i en línia, exigeixen un coneixement informàtic bàsic, un ordinador amb connexió a Internet, altaveus o auriculars, micròfon i càmera.

Atenent a la voluntat social de servei públic, l’oferta conserva la gratuïtat dels cursos inicials i bàsics, una mesura establerta arran de la pandèmia, i la reducció de la resta de tarifes. Els cursos de pagament, a més, inclouen un seguit de supòsits de reducció.

Més suport i millor atenció

Durant la inscripció del passat mes de setembre, el Consorci va gestionar per primera vegada més de 20.000 matrícules en línia. Aquesta situació va generar la necessitat d’articular nous procediments per a l’atenció ciutadana.

És justament amb la voluntat d’atendre cada vegada millor els usuaris que el Consorci ha activat un sistema d’ajuda i suport en la inscripció, per tal de donar resposta a totes les consultes que es generin durant el procés.

Com a mesura inicial de suport, s’ha habilitat un xat assistit, a través del qual l’usuari tindrà accés a tota la informació necessària, amb formularis de contacte en cas que no resolgui els dubtes. Un equip de 15 professionals atendran totes les peticions i vetllaran per a la bona implementació dels nous sistemes virtuals.

Així mateix, s’obre novament l’espai de l’alumne, amb informació actualitzada i vídeos tutorials d’ajuda, i s’activa la plataforma virtual per a les proves de col·locació en línia.

Com sempre, a més, l’atenció a l’usuari es garanteix en els 146 punts d’atenció que el Consorci té distribuïts a través dels 22 centres de normalització lingüística de tot el territori.

Una normativa adaptada a les necessitats

Com a mesura complementària per millorar l’atenció i el servei als alumnes dels cursos, el Consell d’Administració del Consorci modifica la normativa dels cursos i en flexibilitza els apartats que fan referència a aspectes organitzatius, com per exemple l’ampliació de ràtio d’alumnes per curs virtual, la prova de col·locació preferentment en línia o l’ampliació de supòsits que permeten a l’alumne sol·licitar el retorn de la matrícula.

Els canvis especifiquen també els supòsits que preveuen l’anul·lació de grups o qüestions relacionades amb l’avaluació.

Consorci per a la Normalització Lingüística

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) és una administració pública creada el 1989 per la Generalitat de Catalunya, 19 ajuntaments i la Diputació de Girona. Actualment està format per 136 administracions públiques i disposa d’una xarxa territorial de 22 centres de normalització lingüística i més de 140 punts de servei. El CPNL està adscrit a l’Administració de la Generalitat de Catalunya, per mitjà de la Direcció General de Política Lingüística.

L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa i el compromís dels diferents ens que en formen part, i de les institucions que hi col·laboren, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.

L’objectiu central del CPNL és facilitar a la població adulta l’accés al coneixement del català i afavorir-ne l’ús. El treball en xarxa i el compromís dels diferents ens que en formen part, i de les institucions que hi col·laboren, fan del CPNL un agent clau per a la vertebració i la cohesió social del país.

Cartell inscripció als cursos de català del CNL

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.