Notes de premsa
El Mercat del Camp s’afegeix al Programa de Recuperació d’Aliments Frescos
El Mercat del Camp s’ha integrat com a centre recaptador en la xarxa de recuperació d’aliments frescos, el projecte coordinat per l’Ajuntament de Reus per recuperar i distribuir aliments frescos a les persones sense recursos econòmics. Voluntaris del Banc dels Aliments i del Taller Baix Camp s’encarreguen de recollir, triar i distribuir la fruita i la verdura que els donen els paradistes.
Arran del treball previ amb la Junta de Majoristes de Fruita i Verdura del Mercat del Camp, AMERSAM –empresa municipal que gestiona el Mercat del Camp– i el Grup Econòmic de l’Ajuntament, el mes d’agost va començar la recollida d’aliments que els paradistes ja no poden vendre per part dels voluntaris del projecte que lidera l’Àrea de Benestar Social.
Ara, després d’unes setmanes de prova, la valoració és positiva per les dues parts. S’ha recuperat més d’un 65% del total que s’ha recollit dels paradistes, generant menys percentatge de rebuig del previst en un primer moment.
La regidora de Promoció Econòmica i presidenta del Grup Econòmic, Alícia Alegret, considera «un pas endavant important la integració del Mercat del Camp en el Programa de Recuperació d’Aliments Frescos, pel volum i la bona predisposició dels majoristes en participar del projecte. El Mercat sempre ha estat solidari i ja fa anys que diverses ONG s’hi adrecen a recollir part del producte que ja no es pot destinar a la venda; ara, amb la presència del Banc dels Aliments i la gestió municipal, aquesta solidaritat esdevé un projecte de gran abast per recuperar i distribuir aliments frescos de manera coordinada.»
Per la seva banda, la regidora de l’àrea de Benestar Social, Montse Vilella, agraeix la col·laboració dels paradistes del Mercat Central del Camp, i assegura que «les donacions del Mercat del Camp, així com les d’altres supermercats, són una part imprescindible de tot el projecte, i posen en evidència el seu compromís amb la societat.»
Procés de recollida i distribució
El procés de tot el programa s’inicia als supermercats, que ofereixen els aliments frescos que ja no es poden posar a la venda. El Taller Baix Camp, que dóna feina a persones amb discapacitat, fa la tria d’aquest aliments, una activitat que ha rebut el premi Integra que atorga el BBVA. Les entitats socials de la ciutat que formen part de la Xarxa de distribució d’aliments, liderada per la Fundació Banc dels Aliments, distribueixen aquests aliments, i 1.881 famílies sense recursos, que suposen uns 6.327 beneficiaris —segons dades actualitzades de l’aplicació informàtica de la Xarxa de distribució d’Aliments— reben els aliments frescos.