Notes de premsa

El món de l'empresa se suma al pla per a la reactivació econòmica de Reus, conscient que cal un esforç compartit

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 15/04/2020
Montserrat Caelles, Teresa Pallarès i Carles Prats

Les taules de treball sectorials per a la reactivació econòmica de Reus han reprès la seva activitat aquesta setmana amb la reunió de la taula del sector de l'hosteleria ahir dimarts, 15 d'abril, i la del sector de l'empresa, aquest dimecres. L'objectiu de les reunions és conèixer la situació del teixit econòmic de la ciutat, consensuar propostes de reactivació en l’àmbit municipal per mitigar els efectes de la crisi econòmica. I, al final del procés, elaborar el Pla per a la Reactivació Econòmica de Reus, amb les accions concretes, quantificables i avaluables que s'impulsaran des de cada regidoria. Els regidors d'Empresa i Ocupació, Carles Prats; d'Economia i Coneixement, Teresa Pallarès; i de Promoció de Ciutat, Montserrat Caelles, han comparegut en roda de premsa telemàtica per fer balanç de les reunions.

Els agents econòmics i socials citats a les dues darreres reunions han coincidit amb propostes que la setmana passada ja van posar sobre la taula els sectors del comerç i del turisme: la necessitat de digitalització dels sectors econòmics, l'aposta per campanyes de promoció de ciutat, la necessitat de l'ajut fiscal i econòmic de les administracions i d'acompanyament per interpretar la nova normativa vinculada a les ajudes i ala nova situació.

Tots els sectors coincideixen també en que cal un esforç compartit de la iniciativa pública i privada per fer front a la nova realitat econòmica.

Taula del sector de l'empresa
Amb tot, la taula de treball del sector de l'empresa, en la que hi són presents representants de les entitats del sector i empresaris, han posat sobre la taula, entre altres, els punts següents:

  • Necessitats d'identificar les necessitats urgents; i analitzar necessitats i tipologia d'accions individualitzades per sectors.

  • Suport institucional i pressió a administracions superiors per reclamar ajudes davant la proliferació d'Expedients de Regulació Temporals d'Ocupació.

  • Acompanyament per ajudar a interpretar la nova normativa per accedir a les noves línies d'ajut de les diferents administracions.

  • Suport continuat amb ajudes que vagin més enllà del termini de l'emergència sanitària.

  • Reprendre tan aviat com sigui possible la inversió pública; i exprimer la legislació tant com sigui possible per arribar a un major número d'empreses i a empreses petites.

Taula del sector de l'hosteleria
Amb representació de les entitats i empresaris del sector, la taula ha plantejar les línies d'acció següents.

  • Unir esforços i treballar en xarxa.

  • Reforçar la promoció, amb campanyes de ciutat, que sumin tots els sectors amb potencial d'atracció de la ciutat; i orientades al public català i estatal.

  • Coordinar els esdeveniments de ciutat en la línia de que generin dinamització.

  • Incloure la certificació de qualitat i de seguretat alimentària de l'hosteleria en el programa de certificació del comerç de qualitat.

Sector tecnològic i universitat
La Universitat Rovira i Virgili i el sector tecnològic a través del Clúster TIC Catalunya Sud, són presents de manera transversal en totes les taules sectorials.

El Clúster TIC ha ofert assessorament a tots els sectors per avançar en la transformació digital, entenent que la nova situació econòmica és una oportunitat per avançar, sumar valor afegit i ser més competitius.

Al seu torn, la universitat ha posat sobre la taula les idees següents:

  • L'Ajuntament ha de mantenir un nivell adequat en termes de despesa i reactivar les contractacions tan aviat com sigui possible. I per això ha de poder destinar els romanent de l'exercici 2019 a accions orientades a fer front a la nova realitat econòmica i social.

  • L'Ajuntament té una capacitat limitada, i cal que mantingui la pressió a les administracions superiors i accelerar la resposta a la crisi.

  • Cal fer una aposta per la digitalització dels diferents sectors econòmics de la ciutat.

  • Les empreses també han de ser socialment responsables; i han de ser conscients que els toca assumir una part dels efectes d’aquesta crisi. Ens cal un esforç compartit.

Montserrat Caelles, Teresa Pallarès i Carles Prats

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.