Notes de premsa

El Pla Educatiu d’Entorn fa possibles més de 100 activitats i tallers adreçats a les famílies de la ciutat

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 1/04/2010

a d’Educació i Formació de l’Ajuntament de Reus col·labora amb les famílies i les associacions de mares i pares a través de diferents línies d’actuació: un dels principals eixos de treball és el que es desenvolupa mitjançant el Pla Educatiu d’Entorn, en el qual existeix un àmbit específic dedicat a Tallers de Famílies. Aquest curs 2009-2010 es calcula que hi participaran més d’un miler de pares i mares.

Els objectius principals d’aquest eix de treball són: facilitar la interrelació entre les famílies de nova incorporació i la resta de famílies del centre, facilitar el coneixement i la participació en la vida del centre i de l'entorn, facilitar el coneixement i la utilització del català com a llengua de comunicació i de relació social i promoure l'ús social de la llengua catalana i potenciar-lo com element d'interacció i de cohesió social.

Les més de 100 activitats i tallers que es duen a terme durant el curs 2009-2010 a cada centre educatiu, i en les quals es calcula que hi participaran més d’un miler de pares i mares, són les següents:

CENTRE: ACTIVITATS
Escola Alberich i Casas: Dinamització de la participació (AMPA), Teatre i Dinamització lingüística.
Escola la Vitxeta: Dinamització de la participació (AMPA), Sessions de mediació Família Acollidora, Xerrada sobre les joguines, Tallers de cuina i Dinamització lingüística.
Escola Cèlia Artiga: Informàtica i Dinamització de la participació (AMPA).
Escola Prat de la Riba: Dinamització de la participació (AMPA) i Dinamització lingüística.
Escola Ciutat de Reus: Estudi Assistit i Dinamització de la participació (AMPA).
CPEE Alba: Dinamització de la participació (AMPA).
Institut Gaudí: Dinamització de la participació (AMPA), Dinamització lingüística, Xerrada “Usos i hàbits a Internet” i Escola de pares.
EBM La Ginesta: Xerrada “Com posar límits”.
EBM L’Olivera: Xerrada “Com posar límits”.
EBM El Lligabosc: Xerrada “Com posar límits”.
EBE 3:Xerrades famílies “Participem de la nostra AMPA”, Dinamització lingüística, Assessorament i informació d’activitats extraescolars.
Escola Rubió i Ors: Dinamització de la particiació (AMPA), Dinamització lingüística, Tallers de contes conjunts amb EBM El Marfull, Formació en explicació de contes, Taller de balls i Taller d’informàtica.
Institut Escola Pi del Burgar: Dinamització de la participació (AMPA) i Dinamització lingüística.
Institut Escola Els Ganxets: Dinamització de la participació (AMPA) i Dinamització lingüística.
Col·legi Sant Pau: Dinamització de la participació (AMPA), Informàtica, Expressió corporal i Dinamització lingüística.
Escola Maria Cortina: Dinamització de la participació (AMPA).
Escola Joan Rebull: Dinamització de la participació (AMPA) i Dinamització lingüística.
Escola Pompeu Fabra:Dinamització lingüística i Dinamització de la participació (AMPA).
Escola Montsant: Xerrada “Com posar límits”, Xerrada “El pas a l’adolescència”, conjunta amb Institut D. i Montaner i Formació en explicació de contes.
Institut Gabriel Ferrater : Xerrada formativa “Usos i hàbits a Internet” i Xerrada “El pas a l’adolescència”.
Llar d’Infants El Roser: Taller de contes i Xerrada “Com posar límits”.
EBM Montsant: Xerrada “Com posar límits” i Formació en explicació de contes.
EBM El Marfull: Taller de cançons i danses “Tatanet” i Xerrada “Com posar límits”.
EBE 2: Dinamització lingüística, Assessorament i informació sobre activitats extraescolars i Informació i participació en l’activitat “Juguem i aprenem”.
Escola Marià Fortuny: Dinamització lingüística i Informàtica.
Escola Sant Bernat Calbó: Informàtica, Xerrada EDIC, Dinamització lingüística i Risoteràpia.
Escola Eduard Toda: Informàtica, Tallers de manualitats, Coral i Dinamització lingüística.
EBM El Margalló: Xerrada EDIC.
Institut Salvador Vilaseca: Taller de manualitats, Informàtica, Xerrada “Usos i hàbits a Internet” i Xerrades EDIC.
Escola Isabel Besora: Xerrades EDIC, Dinamització lingüística i Dinamització de famílies.
Institut Josep Tapiró: Dinamització lingüística, Xerrada “Usos i hàbits a Internet”, Expressió corporal, Informàtica i Xerrades EDIC.
Institut Reus 8: Xerrades EDIC, Dinamització lingüística, Xerrada “Usos i hàbits a Internet” i Informàtica.
EBE 1: Xerrades informatives sobre les AMPA, Dinamització lingüística i Informàtica.
Ralet “Mas Abelló”: Xerrada “Com posar límits”

D’altra banda, l’Àrea d’Educació i Formació ha posat en marxa durant aquest mandat un treball d’atenció i dinamització específic per a les AMPA. En aquest sentit, des de 2008 la regidora delegada de l’Àrea, Misericòrdia Dosaiguas, i el director de la Zona Educativa de Reus, Zacarías Henar, mantenen reunions periòdiques amb les AMPA de la ciutat. Des de l’Àrea d’Educació, a més, s’informa de totes les línies d’ajuts i subvencions que ofereix l’Ajuntament relacionades amb les famílies (el passat 18 de març es va fer una reunió informativa amb les AMPA per informar-los-en). Al mateix temps, es fa un assessorament personalitzat a les juntes de les AMPA i es fa difusió de les diferents actuacions que fan les àrees municipals de l’Ajuntament i de les quals es poden beneficiar.

En els últims mesos l’Àrea d’Educació i Formació ha organitzat diferents sessions de treball i informatives adreçades a la comunitat educativa i a les famílies en particular. És el cas de la jornades següents:
Jornada “Les AMPA i les activitats extraescolars”, IES Gaudí, 27 de gener de 2009.
Jornada “A l’escola, tu ets el centre. Planificació educativa i cohesió social a la ciutat de Reus”, Fira de Reus, 7 de març 2009.
Conferència “La Llei d’Educació de Catalunya: L’educació que sap on va”, a càrrec de Jaume Graells Veguin, director general de l’Educació Bàsica i el Batxillerat de la Generalitat de Catalunya. Sala d’actes de Mas Miarnau, 28 d’abril de 2009, 19 h.
Jornada de Reflexió del Consell Escolar de Catalunya: “Temps de canvi i complexitat en l’educació”, Reus 9 de maig de 2009. Centre de Lectura.
Jornada “Educació, coresponsabilitat i cohesió social. Cap a un nou model d’educació”. 28 de maig, Sala Santa Llúcia.
Jornada “A l’escola, tu ets el centre. L’ofeta educativa a la ciutat i els reptes per al curs 2010-2011”. Centre de Lectura, 23 de gener de 2010
Seminari “La Llei d’Educació: el desplegament del decret d’autonomia de centres i del decret de direcció de centres”, a càrrec de Jaume Graells Veguin, director general de l’Educació Bàsica i el Batxillerat. 27 de gener de 2010, Sala Santa Llúcia.
Taller teòrico-pràctic: “La comunicació dins les AMPA. Eines per fomentar-la”, segona quinzena de maig de 2010.

A banda d’aquestes jornades més específiques, les famílies sempre són convidades a participar en les jornades adreçades al conjunt de la comunitat educativa de la ciutat.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.