Notes de premsa

El ple de l’Ajuntament aprova la creació de la Taula sobre la Pobresa Energètica

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Divendres, 14/11/2014

El ple de l’Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres 14 de novembre la creació de la Taula sobre la Pobresa Energètica de la ciutat de Reus, un espai de participació per a la planificació d’intervencions que garanteixin l’adequada protecció i atenció d’aquelles famílies de la ciutat que no puguin fer front per sí soles a les despeses derivades del consum de subministraments bàsica de la llar: aigua, llum i gas.

La taula, impulsada per la regidoria de Benestar Social en col·laboració amb les regidories de Medi Ambient, Arquitectura i Urbanisme, i Innovació, Empresa i Ocupació, es constitueix com un espai d’anàlisi, debat, diagnosi i de recerca de solucions i alternatives. Per aquest motiu, la taula estarà participada, a més dels regidors vinculats, amb tècnics de les regidories, representants d’Aigües de Reus i dels grups municipals. També en formaran part representants de Càrites, Creu Roja, del departament de Benestar i Família de la Generalitat, l’Agència Catalana de Consum, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, l’Institut Català de l’Energia i l’Agència Catalana de l’Aigua.

L’Ajuntament crea la Taula de Pobresa Energètica consicent que la situació de pobresa energètica que afecta a famílies de Reus requereix d’actuacions el més immediates possible i el màxim de consensuades entre els agents públics i privats implicats.

La pobresa energètica és un problema complex que cal tractar des de diferents àmbits amb l’objectiu d’identificar problemes i solucions, fomentar l’eficiència energètica, fomentar el consum responsable d’energia i buscar fòrmules per garantir el subministrament mínim necessari per a famílies amb vulnerabilitat.

L’Ajuntament identifica com a possibles causes de pobresa energètica el baix nivell de renda, la baixa qualitat dels edificis construïts abans de l’aplicació de la normativa de regulació tèrmica, i l’increment dels preus de l’energia. D’aquestes causes se’n poden derivar, com a conseqüències, l’endeutament, l’impacte sobre la salut, la degradació dels edificis o la salut mental, amb casos d’ansietat, exclusió o aïllament social.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.