Notes de premsa

El Plenari de la Taula de la Pobresa Energètica fa una valoració positiva del Servei d'Assessorament Energètic

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimarts, 11/07/2017
Foto del Plenari de la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus
Foto del Plenari de la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus

El plenari de la taula de la pobresa energètica de Tarragona i Reus es va reunir aquest dilluns 10 de juliol en el Palau de Congressos de Tarragona. A la trobada, hi van assistir una trentena de persones, entre representants polítics i tècnics dels dos ajuntaments, membres d’entitats socials de les dues ciutats i representants de les empreses subministradores d’energia.

La sessió va servir per presentar el servei d'assessorament energètic que s’està realitzant a les dues ciutats i que compta amb el suport d'un professional proposat pel Col·legi d'Enginyers Tècnics Industrials de la demarcació. A Reus, amb l'objectiu de fomentar el consum responsable de l'aigua i l'energia domèstica i de disminuir les despeses produïdes en aquest àmbit, s'ha impulsat la creació d'un Punt d'assessorament energètic obert a tothom. Qui vulgui pot demanar-hi cita prèvia i consultar amb la seva factura si té possibilitats de reduir la despesa acollint-se a algun tipus de bonificació, de millora en l'ús dels subministraments, de reducció de potència, etc. A Tarragona es tracta d'un servei específic i d'intensitat. Consisteix en la implantació progressiva d'un assessorament integral a usuaris que es troben en situació de pobresa energètica. Aquests són derivats des de serveis socials i de les entitats del tercer sector, per a executar millores en els seus subministraments (aigua, gas natural i electricitat) mitjançant la col·laboració de la Fundació Smart i del CETIT. La iniciativa també compta amb el suport de les comercialitzadores que han posat al servei de l'Ajuntament de Tarragona una atenció específica per al bon desenvolupament del projecte.
La regidora de Benestar Social, Montserrat Vilella, que va assistir al Plenari destaca que «un cop més, s'ha evidenciat que per fer front a la pobresa energètica cal el treball conjunt de tots els agents implicats: empreses, ciutadania i administració pública».

La Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus
La Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus és un espai de planificació, coordinació, intervencions, anàlisi, debat, recerca d'alternatives i propostes de solucions que garanteixin l'accés al consum energètic de les famílies amb vulnerabilitat. Des d'aquest ens, els ajuntaments de Tarragona i Reus treballen de manera conjunta el tema de la pobresa energètica i tenen connexió estreta amb la Taula del Govern de la Generalitat.

Foto del Plenari de la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus
Foto del Plenari de la Taula de la Pobresa Energètica de Tarragona i Reus

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.