Notes de premsa

El programa de Gestió Alimentària Responsable, al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dimecres, 18/05/2016

El programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus ha estat inclòs en el Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya (BBP) com a pràctica innovadora i de qualitat que pot servir de referència per a altres ajuntaments o entitats locals. El BBP és un catàleg de bones pràctiques de govern creat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Carles Pi i Sunyer que distingeix aquelles iniciatives significatives en el bon govern local.

D'aquesta manera, el programa de Gestió Alimentària Responsable de Reus, liderat per la Regidoria de Benestar Social, es presenta al món local d'arreu del país com a exemple d'un projecte municipal que ajuda a atendre les famílies amb dificultats per tal de poder rebre una alimentàcio saludable.

El BBP ha inclòs en el seu lloc web el programa de Gestió Alimentària de Reus, on s'informa de manera extensa i detallada del seu funcionament i de les seves finalitats. Es pot trobar la fitxa si es clica en aquest enllaç

En el resum de la fitxa es diu el següent:

«El programa de Gestió Alimentària realitza una gestió coordinada dels recursos alimentaris entre les entitats i el sector públic, afavoreix una prestació en xarxa eficaç i permet introduir la distribució de producte fresc amb un gran impacte sobre la ciutadania. Un dels aspectes més innovadors del programa radica, precisament, en la introducció d’aliments frescos en la cadena solidària de distribució. Aquest element, sumat a la seguretat alimentària de tot el procés fan d’aquest projecte una referència en aquest àmbit. A data d’agost de 2015, s’han recuperat un total 541.454 kg d’aliments frescos, que s’han fet arribar aproximadament a 890 famílies de la ciutat.

Aquest programa, liderat per l’Ajuntament de Reus, va ser escollit l'any 2012 per l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) com a projecte pilot per estudiar l’evolució de la disminució de residus gràcies a la recuperació dels aliments i la possible aplicació en d’altres municipis.

En definitiva, la seva vessat social i ambiental i el gran balanç dels primers tres anys de funcionament, situen a Reus com a ciutat capdavantera en l’àmbit de la gestió alimentària amb un programa innovador que incideix de manera positiva en l'àmbit social i ambiental».

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.