Notes de premsa

El programa «Reus Ciutat Viva» tanca el curs amb més alumnes que mai

Envia per emailEnvia     ImprimirImprimeix     Comparteix : Twitter

Dijous, 3/08/2006

Ciutat Viva» és el programa d’educació ambiental adreçat a tots els centres educatius de la ciutat i que impulsa l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Reus. Un cop finalitzat el curs 2005-2006, el balanç destaca per l’increment del nombre d’alumnes –que passa de 10.400 a més de 12.400–, dels centres participants i de les activitats realitzades.

Un total de 38 centres educatius han participat en alguna de les 579 activitats d’educació ambiental incloses en el programa «Reus Ciutat Viva» durant el curs 2005-2006. Això vol dir que 12.450 alumnes –d’infantil, primària o secundària– han rebut educació ambiental. Aquestes dades superen les del curs anterior, quan el balanç va ser de 35 centres participants, 510 activitats i 10.400 alumnes.
L’objectiu de programa és incorporar en les activitats escolars l’educació ambiental i fer que els alumnes coneguin millor la ciutat i el seu entorn, la gestió dels residus, el subministrament d’aigua potable, la depuració de l’aigua usada per retornar-la al medi natural, els éssers vius que poden trobar al pati de l’escola, etc. Entre les activitats que s’ofereixen s’hi compten projeccions i una col·lecció de petits documentals, sortides i tallers de temàtiques diverses.
El programa està obert a tots els centres educatius de la ciutat, siguin públics, concertats o privats. A més, enguany destaca la incorporació a la llista de centres de la Fundació Pere Mata o els Projectes Maragda i Heura del Consell Comarcal del Baix Camp.
Les activitats més demanades i les novetats
Com és habitual, el tipus d’activitat més demanada aquest curs han estat els tallers –302, el 52% del total– segurament per la comoditat que suposa que es realitzin al mateix centre escolar. Les sortides, que permeten conèixer des d’un punt de vista ambiental indrets i instal·lacions de la ciutat, suposen gairebé una tercera part de les activitats demanades, fins a 170.
Aquest curs, l’oferta d’activitats s’ha ampliat per continuar adaptant-se a les necessitats educatives de cadascun dels centres i grups participants. Les novetats més destacades han estat una sortida a una planta de triatge d’envasos lleugers, el taller «Apaga el Llum», i la sèrie de projeccions del programa «Oxigen». Justament el nou taller «Apaga el Llum» és un dels que ha tingut més bona acollida entre alumnes i professors, amb un total de 23 grups s’ha convertit en el segon taller més demanat. El taller és un joc cooperatiu, realitzat entre tota la classe, en el qual els alumnes es posen en diferents situacions quotidianes d’ús de l’energia i han d’actuar estalviant energia per disminuir la contaminació de l’aire. També es fa especial incidència en les energies renovables. 
Taller de compostatge
A diferència de la resta de tallers del programa –que tenen una durada limitada d’una a dues hores i que s’adrecen a una classe en particular– el taller de compostatge és un recurs educatiu que podran utilitzar, durant tot el curs escolar, tots els alumnes del centre, i que ja s’hi quedarà per a anys posteriors. En aquest cas, s’ofereix a l’equip docent assessorament tècnic i pedagògic per aprofitar al màxim les possibilitats educatives de tenir un compostador al centre. Un total de nou centres han participat enguany en aquesta activitat. 
15 anys d’educació ambiental
El programa d’educació ambiental de l’Ajuntament de Reus «Reus Ciutat Viva» ha arribat el curs 2005-2006 a la seva quinzena edició consecutiva. L’Àrea de Medi Ambient hi ha destinat aquest curs 90.000 euros. 
Les inscripcions de les escoles a qualsevol de les activitats de «Reus Ciutat Viva» es fan a través del web municipal. A més, la memòria de les activitats i tots els butlletins informatius del programa també es poden consultar a www.reus.net.
Nota als mitjans: Si voleu ampliar aquesta informació, truqueu al telèfon de la Direcció de Comunicació Corporativa 977 010 023 abans de les 12:00h del migdia i us posarem en contacte amb el tinent d’alcalde de Medi Ambient, Daniel Pi.

D'acord amb la Llei Orgànica 15/1999, de 13 de desembre, de protecció de dades de caràcter personal, us informem que les vostres dades seran incorporades a un fitxer informatitzat per al seu tractament i per facilitar la comunicació i/o per a la gestió específica de la seva sol·licitud. El responsable del fitxer és l'Ajuntament de Reus, qui garanteix la confidencialitat en el tractament de les dades de caràcter personal que es recullen, així com la implementació de les mesures d'ordre tècnic i organitzatiu que garanteixin la seguretat d'aquestes. A més l'Ajuntament es compromet a no cedir-les a tercers sense consentiment explícit de l'usuari excepte quan sigui necessari per a dur a terme la gestió que se sol·liciti o quan la llei així ho obligui. Podeu dirigir-vos a l'Oficina d'Atenció Ciutadana per exercir els vostres drets d'accés, rectificació, cancel·lació i oposició de les vostres dades personals.